keskiviikko 15. elokuuta 2018

TOMAATTI-MOZZARELLA PASTASALAATTI (GF)


Mikä siinä onkin että kesän lämpimien pitää aina loppua kuin veitsellä leikaten. Yhtenä päivänä on +27-astetta, seuraavana +23-astetta ja kolmantena enää +17-astetta. Miksei viilentyminen voisi tapahtua pikkuhiljaa niin siihen ehtisi tottua.

No hyvä puoli tässä on se, että uunin ja hellan voi antaa taas paahtaa täysillä. Tähän ohjeeseen käytin molempia välineitä.

Klassinen, yleensä alkupalana tarjoiltu insalata caprese eli tomaatti-mozzarella-basilikasalaatti saa reilusti ruokaisampaa olemusta kun mukaan lisää (gluteenitonta) pastaa ja aurinkokuivatuista tomaateista ja cashewpähkinöistä tehtyä herkullista pestoa. Koko annos on kyllä vähän siinä rajoilla että onko tämä enää salaatti ollenkaan vai pelkkä pasta..

Ja vaikka tuoreet tomaatit tähän aikaan vuodesta ovat edelleen mukavan kypsiä ja makeita, paahtaminen uunissa tekee niistä vielä entistäkin makeampia, melkein karkkia.

Kokeilin käyttää annoksessa itselleni ennestään tuntemattoman merkkistä kikhernepastaa, joka meni keitettäessä aika mössömäiseksi. Ohjeessa kannattaakin käyttää mieluummin pastalaatua joka jää hieman napakaksi.

Tomaatti-mozzarella pastasalaatti (1 iso tai kaksi normaalikokoista annosta)

400 g kirsikkatomaatteja
halutessa: n. 10 valkosipulinkynttä
1 pussi mozzarellaa (n. 100–150g)
tuoretta basilikaa
n. 4 dl (gluteenitonta) pastaa

Tomaattipesto

1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl tuoreita tomaatteja
1/2 dl cashewpähkinöitä (liota ensin n. 30 min)
1 rkl öljyä (voit käyttää akt-säilöntäöljyä)
n. 1/2 dl vettä

Laita kirsikkatomaatit ja kuoritut valkosipulit uuniastiaan, sirottele päälle hieman öljyä ja suolaa, ja paahda 180-asteessa n. 30 minuuttia.

Valmista pesto ajamalla kaikki ainekset esim. blenderissä tasaiseksi tahnaksi. Muista liottaa cashewpähkinät ensin, sillä muuten ne on hankala saada muusaantumaan. Jos massa tuntuu liian jähmeältä, lisää hieman vettä.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon pestoa, ja lisää tomaatit, valkosipulit ja tuore basilika.

Huom. ohjeen peston määrästä jää todennäköisesti hieman yli, sen voi käytää seuraavan päivänä esimerkiksi kasvisten dippailuun.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig