lauantai 9. kesäkuuta 2018

VOILEIPÄ KUUDELLA TAPAA


Kirjan julkaisemisen jälkeen on ollut hieman niin sanotusti takki tyhjä, eikä inspiraatiota kokkailuun ole ollut samalla tavoin kuin aiemmin. Luulen että tämä on tyypillistä sen jälkeen kun on saanut jonkun ison projektin ponnistettua maaliin, iskee ikäänkuin synnytyksenjälkeinen alakulo. Tai tässä tapauksessa ehkä ennemmin motivaationpuute.

Nykyään kun olen ottanut kauran takaisin ruokavalioon, olen alkanut syömään enemmän leipää, (puhdas)kauraleipiä kun löytyy kaupoista aika hyvin. Tässä on hyvät ja huonot puolensa – leipä on helppo ja nopea ruoka pieneen nälkään. Toisaalta se ei ole kovin ravinnepitoista ja saattaa tehdä ruokavaliosta aika yksitoikkoisen.

Olenkin pyrkinyt säästämään leipähetket viikonloppuihin, ettei arki menisi liikaa sellaiseen en-keksi-muutakaan-leivänmussuttamiseen. Tai että en varsinkaan alkaisi korvata illallisia leipäkasalla (syyllinen!). Viikonloppuna leivän päälle on muutenkin aikaa miettiä hieman monipuolisempia päällisiä kuin ne perus voit ja juustot. Tässä muutamia omia suosikkejani joista osa on suolaisia ja osa hieman makeampia.

Voileipäideoita

1. Basilikaa, tomaattia ja mozzarellaa. Levitä leivälle ensi pieni määrä oliiviöljyä, kasaa täytteet, rouhaise hieman suolaa ja kaada lopuksi päälle pieni loraus balsamicoa.

2. Maapähkinävoita ja banaania. Banaanin tilalle käy myös muut hedelmät, esim. omenat, jolloin kokonaisuus on vähemmän makea.

3. Tuorejuustoa, mansikkaa ja pieni loraus kookosnektaria tai hunajaa.

4. Munavoita ja ruohosipulia.

5. Nopea guacamole: muusattua avokadoa, hienonnettua korianteria, pieni loraus sitruunanmehua ja oliiviöljyä, ja suolaa. Päälle esimerkiksi seesaminsiemeniä.

6. Pehmeää vuohenjuustoa, päärynää, murskattua pekaanin- tai saksanpähkinää ja pieni loraus kookosnektaria tai hunajaa.

Osan ohjeista voi veganisoida käyttämällä esimerkiksi kauratuorejuustoa ja munakokkelin voi korvata tofukokkelilla. Myös erilaiset hummukset ja tahnat sopivat leipien päälle hyvin, edellisestä postauksesta löytyy esimerkiksi guacamole-hummuksen ja maapähkinävoi-linssitahnan ohjeet.


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig