perjantai 17. helmikuuta 2017

VEGAANISET BURGERIT KVINOA-PAPUPIHVEILLÄ



Kaupallinen yhteistyö Suomen Blogimedian ja Risellan kanssa

Ehkä vielä muistat takavuosien mainosrenkutuksen: "Risella, Risella, Suomen suosituin riisi on Risella". Tehokas korvamato, kun melodia palautui heti ainakin omaan mieleeni vielä vuosikymmenienkin jälkeen.

Riisitunnettavuus Risellalla on siis hanskassa paremmin kuin hyvin, mutta tiesitkö että brändi tekee nykyään paljon muutakin. Erilaisten riisien lisäksi valikoimissa on mm. kvinoaa, couscousta ja riisi-linssiseoksia, koko tuotevalikoiman näet täältä.

Jos olet lukenut blogiani yhtään enemmän, tiedät että täällä ollaan kvinoafaneja. Erityisesti innostuinkin Risellan Kvinoa Mixistä, joka on kolmen erilaisen (valkoisen, punaisen ja mustan) kvinoan sekoitus! Punaisen ja mustan kvinoan testaaminen on ollut mielessä jo pidempään, joten kätevää että tässä on samassa pakkauksessa kaikki kolme. Näistä saa tosi hauskan värisen lisän moneen ruokaan.


Kvinoa on yllättävänkin monipuolinen raaka-aine, josta hyvänä esimerkkinä on tämän blogin arkistot. Reseptejä löytyy aika laidasta laitaan: salaateista välipaloihin ja jopa yksi kvinoapizza. Koostin alle aiemmin julkaistuja ohjeita antamaan kvinoa-inspiraatiota:

Kvinoa-puuro
Kaura-kvinoa aamu/välipalakeksit
Viikuna-kvinoapatukat
Viljaton kvinoapizza

Salaatit:
Punajuurella maustettu kvinoa salaatissa
Pestolla maustettu kvinoa salaatissa
Sitruuna-tahinikastikkeella maustettu kvinoa salaatissa
Harissalla maustettu kvinoa salaatissa

Tuotenäyte
Jos kvinoa on jäänyt sinulle hieman vieraaksi raaka-aineeksi, niin nyt Risella tarjoaa mahdollisuuden päästä testaamaan tuotetta omassa keittiössä! Tilaa täältä tuotenäyte joko Kvinoaa, Kvinoa Mixiä tai Couscousia.

Kilpailu
Tämän lisäksi voit halutessa vielä osallistua Risellan Instagram-kisaan. Eli kokkaile esimerkiksi jokin ruoka Risellan tuotteilla, ota kuva, tägää se merkillä #risella ja jaa Instagramiin. Kilpailua varten sinulla pitää olla avoin Instagram-tili. Palkinto on mielestäni erittäin hyvä, eli voittaja saa 300 euron rahapalkinnon ja muhkean tuotepaketin. Tuomareina toimivat allekirjoittaneen lisäksi Jotain maukasta -blogin Mari ja Si Moda -blogin Kaisa, ja osallistumisaikaa on 10.3.2017 asti. Tarkemmat kilpailusäännöt täällä.


Kvinoa sopii erittäin hyvin välipalojen ja salaattilisukkeen lisäksi myös yhdeksi papupihvin raaka-aineista, tuoden siihen entistä enemmän proteiinipitoisuutta ja mukavaa rapeutta. Näiden pihvien kanssa ei ole ongelmaa murentumisen kanssa niinkuin kasvispihvien kanssa voi välillä olla.

En osannut päättää halusinko tehdä portobello- vai bataattiburgereita, joten tein molempia yhtä aikaa – alasämpylänä toimii bataatti ja kantena portobello. Sienet ja baattikiekot valmistuvat kätevästi uunissa yhtä aikaa pihvien kanssa. Toki voit halutessasi käyttää esim. kaurasämpylää tai ihan tavallistakin sämpylää.

Valmiit papu-kvinoapihvit voi hyvin myös pakastaa ja lämmittää myöhemmin käyttöön.

Papu-kvinoapihvit (8 kpl)

1 dl Risellan kvinoaa
2 dl vettä
2 tl kasvisfondia

1 rkl pellavansiemenrouhetta + 3 rkl vettä (tai ei-vegaaniseen versioon luomumuna)
3–4 dl (esikeitettyjä) papuja, esim. mustapapuja tai mustasilmäpapuja
kourallinen hienonnettua minttua tai esim. korianteria tai lehtipersiljaa
1/2 dl mantelijauhoja
1 limen mehu
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl srirachaa tai muuta chilikastiketta
1 tl savupaprikaa
1/2 tl suolaa

Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä (tämä poistaa kvinoan pinnalla olevaa saponiinia, joka saattaa aiheuttaa kitkerää makua). Jos siiviläsi on liian harva, käytä esim. harsoa tai suodatinpussia. Kaada kvinoa kattilaan ja mittaa mukaan vesi ja fondi. Kiehuta ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Tässä ajassa veden pitäisi olla haihtunut kokonaan, jos ei ole, niin keittele vielä ilman kantta hetki. Tarkkaile myös ettei vesi haihdu liian nopeasti ja kvinoa pala pohjaan.

Sekoita pellavansiemenrouhe ja vesi, ja laita tekeytymään noin viideksi minuutiksi.

Huuhtele pavut ja muusaa ne tahnamaiseksi (ei tarvitse olla täysin sileää) esimerkiksi perunanuijalla tai morttelissa. Lisää muut ainekset ja sekoita kaikki hyvin keskenään. Mausteita saa laittaa ohjetta reilumminkin, maistele vähän taikinaa ja lisää tarvittaessa. Taputtele taikinasta pihvejä ja paista leivinpaperilla päällystetyn levyn päällä 180-asteessa n. 10 minuuttia, käännä ympäri ja paista toiset 10 minuuttia. Pihvit voi maistaa myös pannulla öljyssä (n. pari minuuttia per puoli), jolloin pinnasta tulee entistä rapeampi.

Burgeri-ainekset

portobellosieniä
ja/tai bataattia
avokadoa 
rapeaa salaattia
tomaattia
valmista Sriracha Mayoa (vegaaninen tuote) 
tai esim. tavallista majoa + tilkka srirachaa ja ripaus savupaprikaa

Leikkaa sienistä jalat. Pese ja kuivaa bataatti, ja leikkaa se kiekoiksi (ei tarvitse kuoria). Ripsottele molempien päälle hieman öljyä ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.

Kasaa burgerin väliin salaattia, papu-kvinoapihvi, siivutettua avokadoa ja tomaattia, reilu lusikallinen majoa ja viimeistele kannella.

SHARE:

17 kommenttia

  1. Aivan mieletön kuva ja annos! Söin muutama viikko sitten laivalla niin herkullista mutapapupihviä, että aloin kehittelemään itsekin reseptiä sen ympärille : ) Kävin tilaamassa tuota kvinoa-mixiä, kiitos vinkistä : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mustapavuilla saa kyllä tosi hyvän vegepihvin! Tässä ohjeessa käytin mustasilmäpapuja, joten väri jäi vähän vaaleammaksi, mutta maku on aika lähelle samaa. Innostuin itse myös tuosta kvinoa-mixistä niin, että tein jo niistä lisäksi välipalapatukoita, ohje tulee myöhemmin blogiin. :)

      Poista
  2. Kvinoaa rakastetaan täälläkin, joten kiitos linkistä, tilasin kvinoa mix-tuotenäytteen. Ehdottomasti haluan kokeilla myös näitä burgereita. En vaan meidän kaupoissa ole nähnyt portobelloja ollenkaan, mutta tässähän vois kokeilla avokadokanttakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avokadokansi on kans kiva idea, siinä on vähän samaa muotoakin. :) Tai sitten voi hyvin vaan laittaa päälle toisen bataattikiekon.

      Poista
  3. Tännekkin maistusi ja kiitos korvamadosta :D Se on nimittäin aika tarttuva!

    VastaaPoista
  4. Aijjaijjai - Portobello-hampparit on vaan jotain niin ihanaa. Etenkin jos pihvi on tarpeeksi maukas ja kastiketta on tarpeeksi, juuri kuten tuossa sun tuotoksessa näyttää olevan. Mumsk!

    VastaaPoista
  5. Kvinoa on ihanaa ja sitä kuluu tässä keittiössä paljon. Pihvejä en siitä kyllä ole vielä tehnyt! Hyvän näköistä Lotta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Juulia! Kannattaa kokeilla kvinoaa myös vegepihveissä :)

      Poista
  6. Ihanan kuuloinen tuo kolmen kvinoan mix. Pitää kokeilla.
    Kivan värinen on myös tuo burgeripihvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin kanssa tosi paljon mixistä! Ja tomaattipyreestä tuli punainen väri pihviin :)

      Poista
  7. Aivan super herkullisen näköistä! Nam!

    VastaaPoista
  8. Aina on tilaa yhdelle hyvälle kasvispihviohjeelle! Taidan korvamerkitä tämän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, eri variaatioita on hyvä olla reseptiarkistoissa tallessa useampi!

      Poista
  9. Hampurilaisessa just se vehnäsämpylä on usein turha, ellei ole todella taidokkaasti valmistettu tai itsetehty. Tämä sun hamppari maistuisi taatusti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sellainen höttösämpylä ei kyllä tee mitään hampurilaista paremmaksi. Kiitos!

      Poista

Blogger Template Created by pipdig