Veriappelsiinien ja muiden sitrushedelmien kausi on juuri parhaimmillaan. Niiden kuoriminen salaattia varten on yleensä varsinainen pain in the ass, mutta tällä kertaa oikaisin hieman leikkaamalla yksinkertaisesti kuoret pois ja siivuttamalla appelsiinit lohkoiksi. Paljon helpompaa ja ulkonäkö on silti kiva.
Tiesitkö, että mitä punaisempi veriappelsiini, sen terveellisempi se on, sillä punainen väri viittaa antioksidanttien määrään. Punainen väri syntyy lämpimien päivien ja kylmien öiden välisen lämpötilavaihtelun seurauksena. Tosin ilmeisesti kaikkia värin syntymekanismeja tai sen voimakkuuteen vaikuttavia tekijöitä ei täysin vielä tunneta. Ehkäpä se kuuluisa kuun asento liittyy tähän. ;)
Tiesitkö, että mitä punaisempi veriappelsiini, sen terveellisempi se on, sillä punainen väri viittaa antioksidanttien määrään. Punainen väri syntyy lämpimien päivien ja kylmien öiden välisen lämpötilavaihtelun seurauksena. Tosin ilmeisesti kaikkia värin syntymekanismeja tai sen voimakkuuteen vaikuttavia tekijöitä ei täysin vielä tunneta. Ehkäpä se kuuluisa kuun asento liittyy tähän. ;)
Tämä väri-ilottelusalaatti valmistuu todella nopsasti, ainoa "vaativampi" vaihe on halloumin paistaminen, mutta siihenkään ei montaa minuuttia mene. Sillä aikaa ehdit irrottaa vaikka siemeniä granaattiomenasta. Siinäpä toinen operaatio jonka olen aiemmin kokenut jumalattoman vaivalloiseksi, mutta jotenkin se nykyään onnistuukin ihan ilman suurempia kirosanoja. Ehkä harjoitus tosiaan tekee mestarin – tai ainakin näppärämmän.
Halloumi-veriappelsiinisalaatti
paketti halloumia
2 (veri)appelsiinia
punakaalia
granaattiomenansiemeniä
vihreitä lehtiä, esim. salanova- tai tammenlehtisalaattia
tuoretta minttua
halutessa: esim. (mustia) seesaminsiemeniä
Salaatinkastike
3 rkl oliivilöljyä1 rkl (veri)appelsiininmehua
1 tl dijonia
1 tl hunajaa
ripaus suolaa ja pippuria
Leikkaa halloumi siivuiksi. Paahda viipaleita molemmin puolin kuumalla ja kuivalla pannulla, kunnes pinta hieman ruskistuu.
Kuori ja viipaloi veriappelsiinit. Jätä pala sivuun niin saat puristettua siitä mehun kastikkeeseen.
Valmista salaatinkastike vispaamalla ainekset keskenään. Maista ja säädä ainesten määriä tarvittaessa.
Suikaloi kaali. Revi salaatinlehtiä lautaselle ja sekoita mukaan kaali ja mintunlehdet. Asettele salaattiin appelsiininviipaleet ja paahdetut halloumit. Valuta päälle kastike ja viimeistele annos siemenillä.
Vitsi että on kyllä upea salaatti! En malta lopettaa kuvien katselua :)
VastaaPoistaVoi kiitos Tiina! <3
PoistaNam! Katselinkin IG:n puolella, että ollaan syöty melkein samanlaista salaattia viime viikolla :D mulla oli siinä vaan halloumin sijaan violettia bataattia veriappelsiinin ja granaattiomenan kaverina :)
VastaaPoistaJoo huomasinkin! Toi violetti bataatti on kans aivan mahtavan värinen :)
PoistaMikä ihanan värinen salaatti! Veriappelsiinia ja halloumia löytyy jääkaapista, ehkä kokeilen.
VastaaPoistaKiitos, nyt kannattaa kyllä tankata taas veriappelsiinia kun sesonki on! :)
PoistaHalloumi on niin täydellinen herkku! Oi, melkein maistan sen ihanan, suolaisen maun.
VastaaPoistaKesällä erityisesti tykkään grillailla halloumia, nam!
PoistaMulla on iskenyt joku ihan älytön appelsiinihimo, joten tämä kuulostaa just täydelliseltä. Nam! :)
VastaaPoistaHyvä että on kuitenkin ajankohtainen himo sentään :D
PoistaHalloumi ja veriappelsiinit, mikä täydellinen liitto <3 Ihanan värinen salaatti :)
VastaaPoistaKiitos Saara! :)
PoistaAaaaahhh. Rrrrakasta halloumia ja sitrushedelmiä! Ja granaatinomenansiemeniä. Ja minttua. Ja oikeastaan kaikkea mitä tästä salaatista löytyy. :D
VastaaPoistaHaha onnistunut yhdistelmä siis :D
PoistaTäällä myös sitrushedelmähimo jyllää ja juustoa kyytipojaksi. Ihanat kuvat ja koko salaatti! Tykkään :)
VastaaPoistaKiitos! Viime aikoina olen tehnyt aika paljon vegaanisia juttuja, mutta kyllä se juusto maistuu taas pienen tauon jälkeen :)
PoistaNuo veriappelsiinit on muuten kaikkien mehukkaimpia usein. Huomaan sen kun olen nyt innolla päivittäin puristanut litratokulla sitrusmehuja kun sesonki on kerran!
VastaaPoistaTotta joo, hyvä pointti! Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin ostaa appelsiineja ja kotona huomata että kuori on monta senttiä paksu ja itse hedelmäliha kuivakkaa.
PoistaSiis ompa ihanan näköinen salaatti! Mä just ostin isot pussilliset veriappelsiineja, ne on kyllä mehukkaita.
VastaaPoistaOi, olet laittanut kaikki lempiraaka-aineeni samaan salaattiin! *pökr* Aivan järkyttävän herkulliset kuvat myös.
VastaaPoistaHaha kiitos Minttu! :D
PoistaKaunis salaatti :)
VastaaPoistaKiitos Alisa :)
PoistaKaunis salaatti -väriä tämä aika juurikin kaipaa. Ollaan miehen kanssa syöty vallan lounassalaatteja ja tästä tuli mukavasti inspiraatiota lisää - kiitos!
VastaaPoistaKiva jos saitte inspiraatiota :)
PoistaOnpas ihana salaatti!
VastaaPoistaKiitos Aila :)
PoistaNam, upea salaatti!
VastaaPoistaKiitokset! :)
PoistaAi. Että. Sä oot niin salaattikuningatar!
VastaaPoistaHaha, kiitos herkullisuuskuningatar! :D
PoistaAivan ihanan näköinen salde. Nams!
VastaaPoista-Heidi