torstai 19. marraskuuta 2015

SUUSSASULAVA CHILI-RAAKASUKLAA


Toco on yksi niitä eksoottisen kuuloisia tuotteita, jotka laittavat epäröimään kaupassa: tuleeko tätä käytettyä oikeasti, vai käytänkö sen yhden kerran ja sitten se unohtuu kaapinperälle.

Mutta jos tykkäät tehdä itse raakasuklaata, suosittelen investoimaan yhteen purkilliseen. Toco tekee nimittäin raakasuklaaseen todella kermaisen koostumuksen, sellaisen täydellisen suussasulavan. Mielestäni suklaan makukin on hieman pehmeämpi.

Ja mikäs se toco olikaan..? Käytännössä se on riisinlesejauhetta, joka valmistetaan täysjyväriisin kuoren alla olevasta ravinnekerroksesta. Toco on täynnä E-vitamiinia ja antioksidantteja (niinkuin kunnon superfoodin sopiikin). Toco itsessään maistuu myös miellyttävän neutraalille. Oikeastaan on vähän vaarallista jos kaapissasi on tocoa, voi olla että joudut tekemään raakasuklaata joka päivä. ;)

Omat suklaani maustoin tällä kertaa chilillä, mutta joulua kohden tulee varmasti tehtyä satsi jos toinenkin piparkakkumaisilla mausteilla.


Chilillä maustettu raakasuklaa

1/2 dl sulaa kookosöljyä
1 dl sulaa kaakaovoita
n. 1 dl raakakaakaojauhetta
2–3 rkl nestemäistä makeutusta (esim. kookosnektari tai ei-vegaanit hunaja)
pari tippaa aitovaniljauutetta
chilijauhetta maun mukaan
pieni ripaus suolaa
extra: 2 rkl tocoa eli riisinlesejauhetta

koristeeksi esim. gojimarjoja

Sekoita ainekset keskenään sileäksi suklaamassaksi. Säädä makeutusta ja chilin määrää oman maun mukaan. Huom: jos et käytä tocoa, lisää pari rkl raakakaakaojauhetta. Suklaamassa saa jäädä suhteellisen notkeaksi mutta ei täysin juoksevaksi.

Kaada massa muotteihin tai leivinpaperilla päällystetylle levylle/astiaan. Ripottele sekaan esim. gojimarjoja tai muita kuivattuja marjoja, tai esim. pähkinänpalasia. Laita hetkeksi pakkaseen jähmettymään (vajaa puoli tuntia riittää). Napsauttele levystä pienempiä paloja. Säilytä pakkasessa.

SHARE:

2 kommenttia

  1. Ihanan kuuloinen resepti! Minkälaista chiliä käytit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Käytin chilijauhetta minkä olen ostanut joltain reissulta, mutta mikä vaan tavallinen chilijauhe käy. :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig