tiistai 17. marraskuuta 2015

TAATELI + PUNAKAALI + FETA + GRANAATTIOMENA = HERKKUSALAATTI


Ai vitsit tykkään kyllä tehdä (ja syödä) salaatteja. Jos vertaa kaikkeen muuhun ruoanlaittoon, salaattien kokkaamisessa mokaamisen mahdollisuus on sellaiset 0,5% . Eli niin sanotusti foolproof-hommaa.

Taateli salaatissa on itselleni ihan uusi ajatus – idean tähän nappasin Smitten Kitcheniltä. Ja idea on hyvä! Normaalisti laitan salaatinkastikkeeseen hippusen hunajaa tai muuta makeaa, mutta taateli ajaa saman asian hieman eri muodossa.

Marokkolaishenkisyyttä salaattiin tuo taatelin lisäksi granaattiomenan siemenet ja korianteri, vihreäksi sopisi hyvin myös esimerkiksi tuore minttu tai lehtipersilja. Ja kirpeän salaatinkastikkeen juju on chilin kevyessä potkussa. Jos kaapistasi sattuu löytymään sumakkia, sopii se kokonaisuuteen myös.

Samalla lautasella rapeutta, makeutta, kirpeyttä, raikkautta, suolaisuutta.. Ihan mahtava salaatti, taisi löytyä uusi vakkari!

Monisalaatti (2:lle)

n. 500 g punakaalia
100 g vuohen/lampaanmaitofetaa
4–5 pehmeää taatelia
pari rkl seesaminsiemeniä
granaatinomenansiemeniä
korianteria 

3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunan/limenmehua
chilijauhetta maun mukaan
(ripaus sumakkia)
suolaa + pippuria

Leikkaa kaali niin ohuiksi suikaleiksi kuin saat. Vispaa kastike ja sekoita se kaalin kanssa kunnolla niin, että kaali on kauttaaltaan kastikkeessa (jos ei, niin tee kastiketta hieman lisää) -> näin saat salaattiin maistuvan pohjan.

Poista taateleista kivet ja pilko pieneksi paloiksi. Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla hetki. Murustele feta pieneksi ja silppua korianteri.

Sekoita puolet raaka-aineista kaalin kanssa, ja ripottele loput päälle (joko kasaksi tai diagonaalisesti kuten itse tein).

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig