perjantai 22. marraskuuta 2013

VILJATTOMAT OMENA-KOOKOS-KEKSIT


Keksejä! Reilun 10 kuukauden tauon jälkeen keksejä! Tilanne vaatii melkein pienen tuuletuksen! \o/ En ole koskaan ollut mitenkään superperso makeille leivonnaisille, mutta keksit ovat aina olleet heikko kohtani. Miten olenkaan pärjännyt tähän asti (eli vuoden alusta) ilman..en käsitä. Sattumalta näin tämän viljattomien paleo-keksien ohjeen, joka vaikutti sen verran vaivattomalta että päätin kokeilla. Ja nämä meni kyllä heti pakko-kokeilla-uudestaan -kategoriaan!

Muutama huomio:
- Nämä(kin) viljattomat leipomukset sisältävät pähkinää joten pähkinäallergiset, sorry joudutte jatkamaan matkaa.
- Nämä eivät ole sellaisia suussa rasahtavia rapeita keksejä, vaan pehmeämpiä. Toki pidemmällä paistoajalla (reunojen palamista uhmaten) saa lisää rapeutta, mutta kunnon rouskuvuutta ei kannata odottaa.
- Koostumus on raaka-aineista johtuen tietysti myös rakeisempi.
- Keksit eivät ole kovin makeita, laita enemmän hunajaa jos kaipaat makeampaa (taikinaa maistelemalla se selviää).

Tein testimielessä puolikkaan annoksen, ensi kerralla sitten täysimääräinen satsi eli tuplamäärät aineksia, koska söin vahingossa kaikki itse eikä esim. vieraille jäänyt mitään.

Omena-kookos-manteli -keksit (8-10 kpl)

n. 2 makeaa (luomu)omenaa
n. 2 dl manteleita tai mantelirouhetta
vajaa 1 dl kookoshiutaleita
1 tl sulaa kookosöljyä
1 tl vaniljajauhetta/uutetta
1/2 rkl kanelia
1 rkl hunajaa (enemmän jos haluat makeampia keksejä)
1 muna

Laita uuni lämpiämään 180-asteeseen.

Pese ja raasta omenat (luomuomena kuorineen) niin että saat n. 2 dl raastetta. Purista enimmät nesteet pois. Kannattaa tosiaan käyttää makeaa omenaa (esim. Royal Gala), niin kekseistä ei tule happamia.

Jauha kokonaiset mantelit pieneksi, mutta ei ihan jauhoksi asti. Saa jäädä hieman sattumia. Mantelirouheen voi myös surauttaa pari kierrosta blenderillä/monitoimikoneella pienemmäksi.

Sekoita kulhossa omenaraaste, mantelijauhe, ja loput ainekset paitsi kananmuna. Maistele tässä vaiheessa mauste- ja makeustaso sopivaksi, huomaa että valmiit keksit maistuvat miedommalle kuin taikina. Sekoittele lopuksi kanamuna rivakasti joukkoon.

Nostele lusikalla leivinpaperille pienehköjä kekoja ja taputtele ne kiekoiksi. Keksit eivät uunissa juurikaan leviä/kohoa.

Paista uunissa n. 20-30 minuuttia, kunnes reunat alkavat ruskistua. Omani ruskistin tahallaan aika tummiksi että sain enemmän rapeutta. Anna keksien viilentyä hetki ennen syömistä.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig