maanantai 25. marraskuuta 2013

GRANAATTIOMENA-FETA -SALAATTI PISTAASIPÄHKINÖILLÄ


Granaattiomena - tuo mehukas pikku perhana. Viittaan siis lähinnä noihin siemeniin, tai tarkennettuna siihen tuskaan mikä niiden irrottamiseen liittyy. Aiemmin olen käyttänyt monille varmaankin tuttua mäiski-kauhalla-kuoripuolelle -tekniikkaa, mikä on kyllä tehokas, mutta yleensä suurin osa siemenistä hajoaa ja lopputuloksena on enemmän muhjuista mehua kuin kauniita kokonaisia siemeniä.

Kunnes näin tämän videon, jossa opastetaan miten siemenet saa nätisti kuoresta irti ilman väkivaltaa ja mehujen roiskumista pitkin seiniä. Halleluja. Lyhyesti: leikkaa granaatinomenan päädyt irti, ja viillä pintaan kevyitä viiltoja aina jokaisen kohouman kohdalle pitkittäin. Omenaa siis ei leikata esimerkiksi neljään osaan vaan reilusti useampaan. Väännä varovasti osat irti toisistaan ja sinulla pitäisi siistejä lohkoja, joista on helppo poimia siemenet pois. Kuorta voi vähän taivuttaa niin siemenet irtoavat melkein itsestään.


Yhdestä granaattiomenasta tulee vaikka kuinka paljon siemeniä – niitä voi syödä sellaisenaan, tai ripotella esim. maustamattoman jogurtin päälle. Tai laittaa salaattiin. Parhaiten maukkaan mehukas granaattiomenansiemen yhdistyy johonkin suolaiseen, kuten esimerkiksi fetajuustoon.

Granaattiomena-päärynä-feta -salaatti

1 granaattiomena
1 kypsä päärynä
lampaan/vuohenjuustofetaa tai esim. vuohenjuustoa
rukolaa tai muuta maukasta lehdykkää
kuorittuja pistaasipähkinöitä 

oliiviöljyä
omenaviinietikkaa
hunajaa
suolaa, pippuria 

Vilkaise tuo video yllä ja kuori granaattiomenasta siemenet irti ilman kirosanoja. Yhteen salaattiannokseen voi laittaa n.1/4 siementen määrästä tai miten nyt haluaakin. Kuori ja lohko päärynä. Revi salaatinlehdet paloiksi. Paahda pistaasipähkinänsydämiä kuumalla pannulla hetki.

Vispaa kastikkeen ainekset keskenään sekasin, säädä ainesten mittasuhteita oman maun mukaan.
Yhdistä salaattiainekset keskenään ja ripottele kastike päälle. Talven ehkäpä kaunein salaatti on valmis. :)

Alkuperäinen ohje: Food52.
SHARE:

6 kommenttia

  1. Ihana kirpeän makea ohje! Oma suosikkimetodini granaattiompun avaamiseen on halkaista omena kahtia ja naputella siemenet irti puolikkaista. Tuo monen lohkon tekniikka toimii hyvin myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on yleensä tuolla naputtelulla (tai kuvaavampi sana voisi olla hakkaamalla) mennyt vähän roiskimiseksi, mutta hyvä jos jollain onnistuu. :) Mutta ei sillä tekniikalla lopulta niin väliä, kunhan saa ne siemenet ulos.

      Poista
  2. Herkullisen näköinen ohje, pitääpä kokeilla. Siemenien irrotus käy näppärästi näin http://www.youtube.com/watch?v=-qfQ3_N7S6Y

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo vesitekniikka on myös tuttu. Siinä pitää vaan säätää noiden vesikippojen ja siivilöinnin kanssa joten ei ole musta välttämättä näppärin tapa :)

      Poista
  3. Voisikohan tähän käyttää pakastettuja granaattiomenan siemeniä? :-) niitä kun myydään niin näppärästi kauppojen pakastealtaissa...
    t. Laiskuri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, enpäs ole niitä koskaan testannutkaan mutta miksipä ei, kunhan vaan sulattaa ja valuttaa/kuivaa ne huolellisesti ensin :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig