torstai 15. elokuuta 2013

RIISIPAPERI-SAMOSAT JA MINTTU-CHUTNEY


Vietnamilaiset rullat ovat herkullista nyt-ruokaa, mutta niissä riisipaperipakkauksissa on ai-ka monta paperia.. Siksi olikin kiva löytää resepti jossa näytä papereita on hyödynnetty eri tarkoituksessa. Enpäs olisi tullut ajatelleeksi että uunissa paistettaessa papereista tulee itseasiassa ihan mukavan rapeita, ei nyt ihan filotaikinan veroisia mutta kuitenkin.

My New Roots -blogissa oli siis keksitty rakentaa riisipapereista intialaistyyppisia samosia (samosaia? samosa..nyyttejä?). Näin jälkeenpäin tarkasteltuna nyyttien väsääminen oli kyllä aikamoista näpertelyä ja en ole ihan varma oliko lopputulos kaiken vaivan arvoinen (tai siis nyytit olivat kyllä hyviä, mutta effort-reward -suhde ei ollut ehkä optimaalein). Aikaa kannattaa varata lähemmäs puolitoista tuntia, eli jos on tylsää niin eikun väsäilemään. :)

Dippikastikkeena toimiva minttu-chutney sen sijaan valmistui muutamassa minuutissa ja oli ihan superherkullista! Sitä olisi voinut olla paljon enemmänkin joten ehkäpä ainesten määrä kannattaa tuplata. Mitäköhän muuta siihen voisi dippailla..

Riisipaperi-samosat (n. 16 kpl)

8 riisipaperia

pari rkl kookosöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl raastettua inkivääriä
1 dl cashewpähkinöitä
3 porkkanaa
1 dl herneitä (esim. pakaste sulatettuna)
1 dl kikherneitä
1 laatikko (n. 70g) tuorepinaattia

1 rkl kuminansiemeniä
1/2 rkl korianterinsiemeniä (jauhettuna)
1/2 tl kurkumaa
1/4 tl kardemummaa
1/4 tl kanelia
chilijauhetta maun mukaan
suolaa

Pilko porkkanat ja sipuli pieneksi, n. herneenkokoisiksi paloiksi.

Paahda kuivalla pannulla cashewpähkinöitä kunnes pinta on saanut hieman väriä. Laita pähkinät sivuun ja murskaa ne pienemmäksi esim. morttelissa.

Lämmitä keskilämmöllä kookosöljy ja paista siemeniä n. minuutti. Lisää sipuli, inkivääri ja loput mausteet. Paista n. 5 minuuttia ja lisää pilkottu valkosipuli. Paista pari minuuttia ja lisää porkkanat. Paista jälleen n. 5 minuuttia ja lisää herneet, kikherneet ja pinaatti. Pyörittele kaikki sekaisin kunnes pinaatti on pehmennyt ja mennyt kasaan. Tarkista että seoksessa on tarpeeksi suolaa.


Kaada lavealle astialle vettä ja kastele riisipaperit aina yksi kerrallaan. Papereiden ei kannata antaa mennä ihan veteläksi etteivät repeile, joku 30-40 sekuntia riittää. Asettele pehmennyt paperi tasolle ja halkaise se kahtia esim pizzaleikkurilla.

1. Laita molemmilla puolille n. 2 rkl täytettä.
2. Käännä alakulma ylös.
3. Käännä yläkulma alas.
4. Nosta reuna nyytin päälle. Toista toiselle puolelle.
Eli yhdestä riisipaperista tulee kaksi nyyttiä.

Kun olet saanut kaikki nyytit taitettua, asettele ne leivinpaperin päälle uuninpellille ja sipaise päälle hieman sulaa kookosöljyä. Paista 200-asteessa n. 10 minuuttia, käännä nyytit ympäri ja paista toiset 10 minuuttia kunnes pinta on alkanut hieman ruskistua ja rapeutua.



Minttuchutney

2 pakettia/ruukkua vahvaa minttua
1 valkosipulinkynsi
1 tl raastettua inkivääriä
2 pehmeää tuoretta taatelia
chiliä/chilijauhetta maun mukaan
1/2 puristettu lime
2 rkl oliiviöljyä
suolaa

Muusaa ainekset keskenään blenderillä/monitoimikoneella. Lisää oliiviöljyä jos koostumus tuntuu liian paksulta. Dippaile samosat kastikkeeseen.
SHARE:

2 kommenttia

  1. Voitko kertoa mistä näitä riisipapereita saa? Ostin Blue dragon riisipaperia, mutta ne näytti paljon paksummalta tai en vain osannut käsitellä oikein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en kyllä enää osaa sanoa mitä riisipaperia olen juuri tässä käyttänyt, saattoi olla jokin aasialaisesta kaupasta ostamani merkki. Mutta eikö nuo kaikki riisipaperit ole aika samanlaisia keskenään, eli sen blue dragonin paperin pitäisi toimia tässä myös ihan hyvin..(?)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig