tiistai 13. elokuuta 2013

(LOPPU)KESÄINEN KASVISCURRY


Löysin uuden kivannäköisen ruokablogin nimeltä 101 cookbooks ja heti etusivulta nousi esiin kiinnostavan näköinen kasviscurryn ohje, jota testasinkin samantien. Tosin muutin reseptiä aika paljon, mutta kun tekee ulkomaalaisten kirjoittamia ohjeita se on enemmänkin sääntö kuin poikkeus.

Fraktaalikuvioinen romanesco-kukkakaali on hirmu kaunista, mutta eihän sitä näillä leveyksillä saa kuin satunnaisesti Stockan Herkusta. Laitoin korvaajaksi siis arkisempaa kukka- ja parsakaalia. Tuore maissi on myös kiven alla joten jätin sen kokonaan pois. Samoin tuoreet pavut. Ja tofun jätin pois muuten vain. No okei omasta currystani tuli varsinainen torso alkuperäiseen verrattuna mutta oli se silti hyvää ja maut monipuolisia. :)

Ohjeessa voi käyttää valmista currytahnaa, mutta tein omaa versiota (mauste)kaapin antimien rajoissa ja siitä tuli mielestäni paljon raikkaamman makuista kuin kaupan valmistahnoista.

Kesäinen kasviscurry (2:lle)

1 tölkki kookosmaitoa (tähän sopii tosiaan paremmin kookosmaito kuin -kerma, 
jos käytät kookoskermaa niin jatka sitä vähän vedellä)

2 salottisipulia pilkottuna
n. 2 rkl currytahnaa (ohje lopussa)  
suolaa
n. 400g (varhais)perunaa, leikkaa ohuiksi kiekoiksi
n. 1/2 kukkakaali 
n. 1/2 parsakaali 
1/2 lime
korianteria
(tuorepapuja, maissia, tofua)

Lämmitä keskilämmöllä pari rkl kookosmaitopurkin päädyssä olevaa kovettunutta kookosmaitoa. Paista salottisipuleita muutaman minuutin ajan, lisää currytahna ja suolaa ja paista vielä n. minuutti. Varo etteivät mausteet pääse palamaan pohjaan, lämpötila kannattaa tosiaan pitää tarpeeksi alhaisena ja lisätä kookosmaitoa jos tilanne näyttää uhkaavalta.

Kaada pannulle/kattilaan loput kookosmaidosta ja ja perunakiekot. Isommat kiekot voi puolittaa. Laita kansi päälle ja anna poreilla n. 10 minuuttia, kunnes perunat alkavat pehmenemään mutta eivät ole vielä kypsiä. Lisää pilkotut kukka- ja parsakaalit. Anna poreilla kunnes kaalit ja perunat ovat juuri kypsiä, kaaliin saa jäädä vähän purutuntumaa. Tässä välissä lisättäisiin myös tofu, pavut ja maissi jos niitä olisi. Purista mukaan puolikkaan limen mehu ja tsekkaa suolan määrä. Tarjoile tuoreen korianterin kanssa.


(Vihreä thai) currytahna

chiliä/chilijauhetta (maun mukaan)
1 valkosipunkynsi
1/2 tl raastettua limenkuorta
1 tl raastettua inkivääriä
1/2 tl kuminansiemeniä
1/2 tl korianterinsiemeniä
1/2 tl kurkumaa

Jauha ainekset tahnaksi morttelissa tai monitoimikoneessa. Tähän sopisi hyvin myös esim. galangal-juuri tai sitruunaruoho. Mausteita voi muutenkin muokkailla sen mukaan mitä kaapista löytyy, ei varmaan niin oikeaoppista mutta väliäkö tuolla.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig