keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

KOOKOSPANNACOTTA

Kun aloitin sokerittoman kuurin vuoden alusta, ensimmäiset viikot menivät melkeinpä heittämällä, ei oikeastaan tehnyt edes mieli makeaa. Sen jälkeen löysäsin kuuria hieman ja sallin satunnaiset herkkuhetket (tosin ilman sokeria edelleen, mutta esim. hunajalla makeutettuja juttuja), ja jostain syystä makeahammasta on siitä lähtien alkanut kolottaa yhä enenevissä määrin. En tiedä olisiko tässä jokin syy-seuraussuhde, annat sokeripirulle pikkusormen ja niin edelleen..


No pakko-saada-joka-päivä-karkkia -linjalle ei kyllä ole paluuta. Sen sijaan kokeilin tehdä vanhaa suosikkiani pannacottaa, tosin ilman sokeria ja kermaa. Lopputulos syntyi kookosmaidosta, limestä, vaniljasta ja hunajasta. Lisäsin sekaan myös reilun ruokalusikallisen turkkilaista jogurttia, koska kaipasin makuun vielä lisää happamuutta.

Limellä maustettu kookospannacotta (2 annosta)

2 dl kookoskermaa/kookosmaitoa
1 limen mehu
1-2 rkl hunajaa tai maun mukaan
1 vaniljatanko
n. 1 rkl turkkilaista jogurttia (voi myös jättää pois)
n. 2 tl liivatejauhetta (tai vastaava määrä liivatelehtiä tai muuta hyytelöintiainetta) 

Purista limen mehu, kiehauta ja lisää sekaan liivatejauhe voimakkaasti sekoittaen, esim. pienellä vispilällä. Tsekkaa ettei jää möykkyjä ja anna jäähtyä hetki.

Puolita vaniljatanko ja kaavi sisus kookosmaitoon. Sekoita joukkoon myös jogurtti ja hunaja. Vispaa sekaan lime-liivateseos ohuena nauhana. Kaada tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin jähmettymään (vähintään pari tuntia).

Koristele esim. vadelmilla.

SHARE:

4 kommenttia

  1. Kiitosta vain hyvästä ja selkeästä jälkkärireseptistä! Moni muukin sun ohje odottaa testausta, ihania raakaleivonnaisia muun muassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, ja että lopputulos oli kaiken lisäksi vielä onnistunut! :)

      Poista
  2. Tää kuulosti nii hyvältä et lähti muuten just jääkaappii jähmettyyn 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh hyvä että näin vanha resepti vielä herättää kiinnostusta, toivottavasti tykkäät! :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig