tiistai 19. maaliskuuta 2013

SALAD NIÇOISE

Nizzan salaatti ei nyt ole mikään maailman jännittävin ja eksoottisin ruokalaji, mutta sopii hyvin sellaiseksi nopeaksi ja ruokaisaksi arkisalaatiksi.

Lopetin jossain vaiheessa tonnikalan käytön kokonaan (enkä edelleenkään syö tuoretonnikalaa), mutta nyt olen muutamasta paikasta (ainakin Ruohonjuuresta ja Aitokaupasta) onnistunut löytämään MSC-sertifioitua purkkitonnaria, jota voi kohtuu hyvällä omatunnolla harvakseltaan käyttää. Huom. MSC-sertifikaatti on täysin eri asia kuin ns. "dolphin friendly", jolla ei ole mitään tekemistä lajinsäilymisen tai ylipäätään ekologisuuden kanssa.

Periaatteessa klassiseen nizzan salaattiin kuuluisi myös oliivit, mutta itse olen vähän oliivi-vammainen joten jätin ne pois. Uudet perunat sopisi tähän myös kanssa tosi hyvin, mutta vielä pitää odottaa kun ei ole sesonki. (Eikä kyllä ole sesonki tomaateillekaan mutta eihän tässä voisi syödä muuta kuin jotain juuria, jos pitäisi mennä täysin sesongin mukaisesti).


Nizzan salaatti

Tonnikalaa 
Kananmunia (luomu)
Kirsikkatomaatteja
Haricot-papuja
Rapeaa salaattia (käytin romainea)

Oliiviöljyä
Dijon-sinappia
Omenaviinietikkaa
Valkosipulinkynsi
Suolaa, pippuria

Keitä kananmunat (n. 8 min), samaan keitinveteen voi heittää myös pavut kypsymään n. viideksi minuutiksi. Puolita tomaatit (kannattaa käyttää kunnolla kypsyneitä tomskuja) ja revi salaatinlehdet paloiksi. Kasaa ainekset lautaselle.

Tee kastike: vispaa pari rkl öljyä, n. tl sinappia, n. tl etikkaa keskenään esim. pienellä vispilällä. Kun seos on vähän emulgoitunut, sekoita joukkoon murskattu valkosipulinkynsi+suola+pippuri. Hyvä keino murskata valkosipulinkynsi on laittaa mortteliin vähän karkeaa suolaa ja kynsi, ja muusata ne keskenään tahnaksi. Kaada kastike salaatin päälle. (Kuvasta puuttuu kastike koska se ei ollut niin valokuvauksellista heh).
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig