maanantai 11. maaliskuuta 2013

LUMOAVA LUOMO

Ah piperrysruokaa, suosikkiani! :) En kuulu siihen koulukuntaan ihmisiä joiden mielestä määrä korvaa laadun, brunssillakin tykkään ennemmin pöytiin tarjoiltavista lautasannoksista kuin täyteen ahdetusta buffetista.

Luomo on omassa genressään loistava, eikä osoitteenvaihdos ollut onneksi tehnyt notkahdusta tasoon. Söimme menun nro 33, olisiko tämä nyt kolmas tai neljäs syömäni Luomon menu kaikenkaikkiaan. Aika monta on siis jäänyt välistä, mutta fine dining-hintatasolla ei vaan voi viikoittain illallistaa vaikka mieli tekisi. Harvinaista herkkua siis.


Ruoat tarkemmin niistä kiinnostuneille:

- tervehdys 1: häränhäntäkeittoa, margaritapizzaa, perunasipsi silakalla, tervehdys 2: juustofondue, lammaskaalta, osteria guinnessvaahdossa
- 1. alkuruoka: sipulimacaron ja sipuliliemi gruyere-juustolla, 2. alku: karitsatartar, kurkkua ja fetamousse, 3. alku: kuningaasraputerriiniä avokadolla ja piparjuurivaahdolla
- 1. pääruoka: merikrottia, merilevänuudeleita ja dashiliemi savustetusta vihreästä teestä (Oli niin hyvää että unohdin kuvata). 2. pää: vasikkaa kolmesti, porkkanaa ja naurista
- Pre dessert: eukalyptusgeeli ja marenkia, 1. jälkiruoka:  appelsiinikakkua, oliiviöljyä, veriappelsiinisorbettia, 2. jälki: suklaasorbettia, kukkakaalta, brownie.

Eli 100 x nom. Miinukset jokseenkin mauttomasta karitsatartarista ja appelsiinioliivijälkkäristä joka maistui liikaa oliiviöljylle. Toisaalta erityisplussat siitä toisestä pääruoasta jota en kuvannut ja suklaajälkkäristä -> käsittämättömän hyvää brownieta.

Illan hauskin juttu oli muuten noppien heitto, minkä perusteella määriteltiin yhden illan ruokalajin pääraaka-aine. :) Tämäntyylistä leikillisyyttä voisi olla ravintoloissa enemmänkin.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig