lauantai 29. helmikuuta 2020

HERKULLISET RAAKAPALLEROT (GF, V)


Tällaisia energiapalleroisia ei ole tullut tehtyä piiiitkään aikaan, ehkä siksikin kun jossain vaiheessa taatelikiintiö tuli vähän täyteen. En edelleenkään osta esim. sellaisia välipalapatukoita joissa pääraaka-aine on taateli (paitsi kerran ostin yhden, mutta pakkauksessa oli kimalletta ja yksisarvisen kuva joten se on poikkeustilanne). Nyt kuitenkin pienen tauon jälkeen taatelit maistuu taas ainakin kotioloissa.

Näihin tuli taateleiden lisäksi mm. pähkinävoita, raakakaakaota ja mantelijauhoa. Eli ovat hieman tuhdinpuoleisia. Ja sanoisin että menevät enemmän herkun kuin varsinaisen välipalan kategoriaan, mutta kyllä herkkujakin välillä tarvitsee (varsinkin jos ovat vähän sieltä terveellisemmästä päästä).

Kokeilin neljää eri kuorrutusta: vadelmajauhetta, lakritsijauhetta, 80% tummaa suklaata ja ichocin valkosuklaata jonne sekoitin vielä vadelmajauhetta. Kaikki oli oikeastaan tosi hyviä, suklaiset luonnollisesti hieman makeampia. Eli kannattaa kokeilla kaikkia!

En ole vielä keksinyt tapaa jolla tällaisia pyöreitä juttuja saisi kuorrutettua suklaalla joka puolelta niin että lopputulos on täysin siisti.. mutta ovatpahan ainakin itsetehdyn näköisiä. :)


Raakapallerot 
(koosta riippuen n. 25 kpl)

10 pehmeää taatelia
1 rkl sulaa kookosöljyä
n. 3 rkl vettä
2 rkl (raaka)kaakaojauhetta
1 tl vaniljauutetta
1 1/2 rkl pehmeää pähkinävoita
ripaus suolaa
n. 3/4–1dl mantelijauhoa

Aja ensin esim. monitoimikoneella tai sauvasekoittimella taatelit, kookosöljy ja vesi mahdollisimman sileäksi massaksi. Laita ensin 2 rkl vettä ja lisää nestettä tarpeen mukaan. Lisää kaakaojauhe, vanilja, pähkinävoi ja suola ja jatka muusausta. Lisää lopuksi mantelijauhoa sen verran, että sopivan kiinteä massa alkaa muodostua. Valmis massa saa jäädä aavistuksen tahmaiseksi mutta sen pitäisi olla kuitenkin sellaista että siitä saa pyöriteltyä palloja. Taikinan voi laittaa hetkeksi (esim. 30 min) jääkaappiin jolloin se hieman kiinteytyy ja sitä on helpompi käsitellä.

Pallerot voi halutessaan pyöritellä lopuksi esim. lakritsi-, kaakao- tai marjajauheessa, tai dippailla suklaaseen. Säilytä palloja jääkaapissa.


PS. Selaimen alareunasta pitäisi pompsahtaa lukijakyselyikkuna, olisi mukava jos ehtisit käydä vastaamassa mitkä aiheet sinua kiinnostavat tässä blogissa! <3 Vastaajien kesken arvotaan kaksi kappaletta K-rhmän 50€ lahjakortteja.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig