sunnuntai 29. syyskuuta 2019

VALKOSUKLAA-MATCHAPIIRAS (RAW, VEGAANINEN, GF)


Innostuin kesällä taas oikein kunnolla matchasta, erityisesti kylmän matchalaten muodossa. Kesäkuun New Yorkin reissulla kannoin lukemattomia dollareita Starbucksin kassalla (no sugar, no whip ice matcha latte) ja löytyipä kaupungista yksi kokonaan matchaan omistautunut kahvilakin (Cha Cha Matcha), josta sai mm. erinomaista matchapehmistä.

Kotimaassa eniten tulee ostettua EspressoHousen matchalattea koska liikkeitä nyt vaan on joka nurkassa, ja juoman saa makeuttamattomana (toisin kuin esim Picniceissä). Toki teen myös kotioloissa kyseistä juomaa, ja näin syksyllä luonnollisesti lämpimänä versiona.

Matchafanille maistuu vihreä kulta myös muissa kuin nestemäisissä muodoissa, blogin arkistoista löytyy mm. matcha-pistaasipallot, matcha-chiavanukas ja matcha-raakasuklaa.

Tämä herkullinen ja hauskannäköinen matchapiiras on vielä astetta fiinimpi herkku, mutta silti tosi helppo valmistaa. Piiras on käytännössä raakaleivonnainen jos ei ota huomioon valkosuklaata, jonka senkin voi tietysti halutessa valmistaa itse. Piirakka on melko vahvasti matchanmakuinen joten jos pidät vähän miedommasta, laita pohjaan hieman vähemmän jauhetta. Täytteen koristelussa saa käyttää luovuutta, tässä on nyt kolmea sävyä (valkoinen, vaalea ja tumma vihreä), ja mitä rennommin täytettä roiskii niin sitä hauskemmalta lopputulos näyttää.


Matcha-valkosuklaapiiras (1 pienikokoinen)

Pohja
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl manteleita
1 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita

3 rkl nestemäistä makeutusta (esim. kookosnektari)
1 rkl sulaa kookosöljyä
1 rkl matchajauhetta
1 rkl vettä

Täyte
n. 50 g vegaanista valkosuklaata (esim. iChoc)
1/2 rkl kookosöljyä
1/2 tl matchaa

Aja pähkinät ja kaurahiutaleet esim. monitoimikoneessa pieneksi muruksi. Sekoita muiden pohjan ainesten kanssa tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle, oma vuokani oli kooltaan n. 10 x 20 cm.

Sulata valkosuklaa ja kookosöljy varovasti miedolla lämmöllä. Lusikoi puolet täytteestä pohjan päälle. Jos haluat kahden sävyistä vihreää täytettä: ota 1/4 tl matchaa ja sekoita se lopun täytteen kanssa. Lusikoi tästä määrästä jälleen puolet piirakan päälle. Sekoita loput 1/4 tl matchaa lopun täytteen kanssa ja lusikoi piiraan päälle. Tässä ei tarvitse olla mitenkään tarkka vaan mitä roiskeisempi jälki niin sitä kivemman näköinen lopputulos.

Laita piiras jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi ja leikkaa annospaloiksi. Säilytä piirasta jääkaapissa.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig