maanantai 8. helmikuuta 2016

MATCHA x 2: PISTAASIRAAKAPALLOT JA CHIA-VANUKAS


Tarkoituksenani oli alun perin pitää blogissa matcha-viikko, mutta sain vain kaksi ohjetta aikaiseksi, joten laitetaan ne nyt samaan juttuun.

Matcha eli jauhettu vihreä tee on mukavan monikäyttöistä, ja piristävyytensä ansiosta myös hyvä kahvinkorvike esimerkiksi matcha-laten muodossa. Matchasta olen aiemmin kirjoittanut mm. matcha-smoothiepostauksessa, ja lisäksi olen tehnyt matcha-raakasuklaata.

Toimistotyöläisenä säilytän usein välipaloja jääkaapissa iltapäivän pikkunälkää loitolla pitämässä, ja nämä matcharaakapallot ovat oiva keino energiabuustia antamaan. Säilytä rasiassa, jossa päällä lukee "maksalaatikkoa", niin toimiston pitkäkyntiset jättävät evääsi rauhaan. :D


Matcha-pistaasipallot (n. 12 kpl)

1 dl cashewpähkinöitä
1/3 dl pistaasinsydämiä
5 pehmeää taatelia
1/2 rkl sulaa kookosöljyä
n. 1 tl matchajauhetta
halutessa: puserrus sitruunanmehua

päälle: 1/3 dl pistaasinsydämiä

Jauha ainekset tasaiseksi massaksi. Itse teen yleensä niin, että vedän ensin pähkinät rouheaksi muruksi esim. monitoimikoneessa, ja työstän massan sen jälkeen sauvasekoittimella.

Muotoile taikinasta pienehköjä palloja, ja pyörittele ne murskatuissa pistaasipähkinöissä. Itse murskasin pähkinät pieneksi rouheeksi (osittain jopa jauhoksi asti) kivisessä morttelissa.

Laita pallot jähmettymään hetkeksi jääkaappiin. Säilytä palloja viileässä.


Matcha-chiavanukas näyttää hieman sammankonkudulta, mutta on matchan virkistävien ominaisuuksien ansiosta aika kiva aamupala. Chiavanukkaat kannattaa tuttuun tapaan laittaa tekeytymään jo edellisenä iltana, niin aamulla on annos heti valmis syötäväksi.

Matcha-chiavanukas

3 dl kookosmaitoa (tai esim. mantelimaitoa)
1/2 dl chiansiemeniä
1/4 tl matchajauhetta
pari tippaa vaniljauutetta

halutessa: hieman nestemäistä makeutusta

päälle: marjoja ja hedelmiä tai esim. granolaa


Sekoita ainekset keskenään ja jätä tekeytymään jääkaappiin useamman tunnin ajaksi. Lisää nestettä tarvittaessa. Koristele geeliytynyt vanukas esimerkiksi marjoilla ja hedelmänpaloilla, tai vaikka granolalla/myslillä. Vanukkaaseen kannattaa joka tapauksessa laittaa jotain sattumia/pureskeltavaa päälle, ettei syöminen käy tylsäksi.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig