lauantai 25. toukokuuta 2019

PARSAPESTOPASTA & SUOLAPÄHKINÄ"PARMESAN" (GF, VEGAANINEN)


Olin tällä viikolla työmatkalla lempikaupungissani Lontoossa ja kun tulin kotiin eilen yöllä harmittelin kyllä kovasti että piti vaihtaa aurinkoinen +23-astetta sadesumuiseen +11-asteeseen. Mutta toisaalta onhan täällä ihan uskomattoman vihreää! Vajaassa viikossa luonto on tuntunut räjähtäneen aivan täyteen kukoistukseen ja se oikein korostuu kun on hetken poissa.

Vihreää tekee mieli myös laittaa suuhunsa. Olen juonut tällä viikolla ainakin 4 kertaa matchalattea ja syönyt avokadotoastia ja lehtikaalicaesaria ja ja ylipäätään vihreitä salaatteja paljon ja vähän villiyrttejäkin. Vihreä innostus alkoi tosin jo viime viikolla kun tein tätä parsapestopastaa. Eli kypsät parsat vaan soseeksi mausteiden kanssa ja mainio pastakastike on valmis. Parsan paras osa eli nuput tosin kannattaa säästää ja tarjoilla erikseen.

Olen tehnyt useasti vegaanista "parmesania" cashewpähkinöistä, mutta kaapissa sattui olemaan pussi suolapähkinöitä joten sovelsin samaa ohjetta niiden avulla. Ja tosi hyvää tuli tästäkin "parmesan"versiosta kuten ehkä arvata saattaa (harva asia suolapähkinöillä voi mennä pieleen). Toki "parmesanissa" voi käyttää myös tuttuun tapaan ja ehkä hieman terveellisemmin cashewpähkinää.

Tässä lienee yksi kevään parhaista pastoista!


Parsapestopasta (2 annosta)

(gluteenitonta) spagettia tai pastaa

1 nippu parsaa
1 puntti tuoretta basilikaa
1 valkosipuli raastettuna
1/2 dl oliiviöljyä
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 dl suolapähkinä"parmesania"

Suolapähkinä"parmesan"
2 dl suolapähkinöitä
4 rkl ravintohiivahiutaleita
1 tl öljyä

Valmista "parmesan" ajamalla ainekset esim. monitoimikoneella pieneksi muruksi. Parmesania tulee tuplat enemmän mitä peston ohje vaatii, mutta loput voi ripotella pastan päälle tai säästää muuhun käyttöön. 

Leikkaa parsoista puinen kanta pois, parsoja voi myös halutessaan kuoria hieman alareunasta (ohuita ja tuoreita parsoja ei tarvitse).

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

 Lämmitä toisessa kattilassa vesi kiehuvaksi, kiehauta parsoja 2–3 minuuttia ja nosta tai siivilöi ne heti pois etteivät ylikypsene. Leikkaa parsoista nuput pois ja laita pienemmäksi pilkotut varret ja muut raaka-aineet esim. monitoimikoneeseen ja aja sileäksi tahnaksi. Sekoita parsapesto kypsän pastan kanssa ja tarjoile parsannuppujen ja suolapähkinä"parmesanin" kanssa.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig