torstai 4. huhtikuuta 2019

TOFUFETA NOIN PUOLESSA TUNNISSA


Söin taannoin Lissabonin Eight-kahvilassa (tai kutsuvat itseään näköjään Health Loungeksi) salaatin, jossa fetajuuston tilalla oli tofusta valmistettuja fetankaltaisia kuutiota. Nämä maistuivat yllättävän lähelle alkuperäänsä. Ja en nyt tarkoita sitä oikeaa, lampaan/vuohenmaitojuustofetaa, sitä on hyvin vaikea tofun avulla jäljitellä. Vaan maku oli lähempänä niitä salaattijuustokuutioita mitä myydään öljymarinadissa. Eli ihan passeli vaihtoehto jos haluaa vaihtelua lautaselle ainaisen paistetun tofun tilalle. Tai jos tykkää niistä marinoiduista salaattijuustokuutioista, mutta haluaa syödä kasviperäisesti.

Testasin kuutioiden (joihin viittaan nyt tästä eteenpäin tofufetana, termipoliiseillekin tiedoksi) valmistamista kotona. Oikeastihan kuutioita kannattaisi marinoida päivätolkulla tai ainakin yön yli että maku on syvin. Mutta keksin hyvän oikotien onneen valmiiksi marinoidun tuotteen merkeissä: SoFinen tomaatti-basilikamarinoitu tofu. Yleensä suosin kotimaista Jalotofua, mutta tähän tarkoitukseen tämä hollantilainen tuote on parempi. Fetamaiset mausteet ovat jo valmiiksi itse tofussa ja oheen tarvitsee vain suolaisuutta, happamuutta ja öljyä. En sano että lopputulos maistuu 100% feta- tai salaattikuutiolta mutta ehkä joku 80% yhteensopivuus saavutetaan kuitenkin.

Valmiiksi marinoidun tofun avulla tofufeta valmistuu supernopeasti – eniten aikaa vievä vaihe on tofun kuivemmaksi puristaminen. Puristaminen kannattaa kuitenkin tehdä niin tofun koostumus on napakampi ja se imee itseensä makua paremmin. Toki voit valmistaa tofufetaa myös mistä vaan maustamattomasta tofusta, tällöin anna kuutioiden marinoitua jääkaapissa vähintään pari tuntia tai yön yli.

Omassa viherkulhossani oli tofufetan lisäksi mm. babypinaattia, rukolaa, avokadoa, höyrytettyä parsakaalia ja kurkkua. Ylimääräinen öljymarinadi kannattaa hyödyntää salaatinkastikkeena ja ripotella se lopuksi annoksen päälle. Ja tietenkin tofufeta sopii mainiosti myös klassiseen kreikkalaiseen salaattiin, mutta sitä varten pitänee odotella vielä hetki että tuoreet tomaatit ovat parhaimmillaan.

Nopea tofufeta

1 paketti SoFine tomaatti-basilikatofua
2/3 dl oliiviöljyä
2 tl sitruunamehua
1 tl omenaviinietikkaa
n. 1/2 tl suolaa
2 tl kuivattua oreganoa

valinnaisesti lisäksi: pieneksi leikattuja aurinkokuivattuja tomaatteja tai kapriksia

Purista ylimääräiset nesteet pois: leikkaa tofukuutio pitkittäin kolmeen tai neljään osaan, laita tofulaatat talouspapereiden väliin ja päälle jotain painavaa kuten esim. leikkuulauta. Anna nesteiden imeytyä tofusta pois noin 30 min ajan ja vaihda välillä talouspaperit uusiin (esim. 10 min välein). Mitä kuivemmaksi jaksat tofun puristaa, sitä fetamaisemman koostumuksen saat.

Leikkaa fetamaisiksi kuutioiksi ja sekoita muiden ainesten kanssa yhteen. Maista ja lisää suolaa tai happamuutta halutessa. Tofufeta saa maistua aika suolaiselle. Tofufetan voi syödä heti tai antaa marinoitua hetken lisää jääkaapissa. Tofufeta säilyy jääkaapissa öljymarinadissa ainakin viikon.

SHARE:

2 kommenttia

  1. Nyt on kyllä aika kaukaa haettu yhteys, en tiedä miten tosta sofinesta saa edes syötävää mut fetaa? Hmm. Yosan kaurapala vois toimia��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootko siis maistanut nimenomaan tätä tomaatti-basilikaversiota..? Mun mielestä se ei nyt niin kauas mene kun laittaa nuo lisämausteet. Mietin myös tota Yosan kaurapalaa mutta sen verran mitä olen sitä maistanut niin mun mielestä siinä on liian vahva kauramainen sivumaku. Toki en ole testannut et miten hyvin imee marinadeja sisäänsä. Jos kokeilet sillä niin tule raportoimaan miten kävi!

      Poista

Blogger Template Created by pipdig