lauantai 13. huhtikuuta 2019

KOOKOKSISET SUKLAA-KARAMELLIPATUKAT (VEGAANINEN, GF)


Suklaan, karamellin ja kookoksen pyhä kolminaisuus saa arvoisensa kohtaamisen näissä patukoissa. Jos et ollenkaan pidä kookoksesta, niin nämä ei ole sun juttu. Mutta jos pidät niin käy kiinni, nyt on nimittäin herkkua luvassa!

Jos taas kookos on sinällään ok mutta kookoslastuista on ihan no-no, voisin kuvitella että ne voisi korvata esimerkiksi kaurahiutaleilla. Toki rapeusaste ei ole ihan sama.

Toffee jää näissä melko pehmeän juoksevaksi, joten syöminen saattaa olla hieman sottaista, mutta niinhän se useimmiten on parhaiden herkkujen kohdalla. Ja nämä eivät ole edes sieltä epäterveellisemmästä päästä joten pelkkää voittoa!

Valmistamisessa on useampi vaihe ja niiden välillä hieman odottelua, mutta muuten näiden tekeminen ei ole erityisen vaikeaa. Odotellessa voi vaikka järjestellä maustekaapin uusiksi tai tehdä jotain muuta produktiivista, palkinto on kuitenkin kohta tulossa.


Suklaa-kookos-karamellipatukat (vuoan koko 10 x 20 cm)

100 g tummaa suklaata (esim. 75%)
2 rkl maapähkinävoita

2 dl kookoslastuja
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl pehmeitä taateleita (n. 7–8 kpl)

2 dl kookoskermaa
1/2 dl kookossokeria (tai esim. täysruokosokeria)
2 rkl nestemäistä makeutusta (esim. kookosnektari)
1/2 rkl kookosöljyä
1/2 tl vaniljauutetta
rouhaisu suolaa

Jaa suklaa kahtia ja sulata 50 g suklaata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita joukkoon 1 rkl maapähkinävoita.

Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja kaada suklaa pohjalle. Laita hetkeksi pakkaseen jähmettymään.

Aja kookoslastut ja cashewpähkinät esim. monitoimikoneella pieneksi muruksi. Lisää taatelit ja jatka ajamista kunnes massa on sekoittunut ja saat pyöriteltyä siitä palloja.

Ota vuoka pakkasesta ja painele massa suklaan päälle. Laita takaisin pakastimeen.

Laita karamellin ainekset (kerma, makeutus, öljy, vanilja, suola) kattilaan, kiehauta ja keittele sen jälkeen hyvin matalalla lämmöllä n. 15 minuuttia. Sekoittele välillä. Anna karamellin viilentyä 5–10 minuuttia ja kaada se sen jälkeen vuokaan kookos-pähkinämassan päälle. Jätä vuoka jähmettymään pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi.

Sulata loput suklaa ja sekoita toinen ruokalusikallinen pähkinävoita sekaan. Kaada seos hieman jähmettyneen karamellin päälle ja laita vuoka vielä takaisin pakastimeen noin tunniksi.

Leikkaa jähmettyneestä massasta patukoita tai neliöitä. Suklaa saattaa vähän halkeilla mutta ei se haittaa. Patukat alkavat sulamaan huoneenlämmössä aika nopeasti, joten säilytä niitä jääkaapissa ja ota ulos vain sen verran mitä on aikomus syödä.


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig