perjantai 19. huhtikuuta 2019

HELPPO PÄÄSIÄISJÄLKKÄRI: MANGORAHKA JA LAKRITSIMÄMMIÄ


En ole varsinaisesti team mämmi. Mämmi on aina ollut mielestäni aivan liian makeaa ja sitä ei oikein voi syödä kerralla yhtä ruokalusikallista enempää. Sinällään kyllä kannatan sesonkiherkkujen ideaa, sillä kun jotain on tarjolla vain lyhyen ajan kerran vuodessa, maistuu se erityisemmältä.

Tämä annoksen idea syntyi oikeastaan yhdestä ohimennen nähdystä mainoskuvasta (en muista enää mainostavaa tahoa.) Kuvassa oli mämmiä ohuena nauhana ja jotenkin se näytti ihan lakritsikastikkeelta. Joten tottakai tätä ajatusta oli heti testattava, onko nimittäin mitään suomalaisempaa kuin lakritsimämmi. :D

Lakritsi sopiikin mämmin kanssa yhteen yllättävän hyvin, yhdistelmä tuo mieleen sellaisen tahmean ja hyvin tuoreen lakritsin. Aika moni ulkomaalainen tosin varmaan pyörtyisi jos maistaisi.. Itse tykkään lisätä joukkoon vielä rouhaisun suolaa joka taittaa pahinta makeutta pois. En siltikään laittanut tähän ohjeeseen kuin noin pari ruokalusikallista mämmiä per annos. Jos olet enemmän mämmin perään sitä voi laittaa reilusti enemmän. Tai rakentaa jälkkäriannokset vaikka kerroksittain laseihin.

Maitorahkoissa on aika paljon eroa siinä miten happamalta ne maistuvat. Tähän suosittelen käyttämään sellaista pehmeämmän makuista rahkaa (mielellään ei-rasvatonta) tai rahkajogurttia jota saa useimmilta merkeiltä.

Mangososeen voi ostaa valmiina tai sen voi soseuttaa itse esimerkiksi tuoreista kypsistä mangoista. Tuoreista mangoista tehty sose on hieman kirpeämpää kuin valmis mangosose. Samoin käyttämäsi rahka tai rahkajogurtti vaikuttaa lopputuloksen makuun. Maistele seosta ja lisää 1 tl sitruunanmehua jos kaipaat siihen lisää kirpeyttä. Mangorahka saa joka tapauksessa olla hieman hapanta koska lakumämmikastike on niin makeaa.

Gluteenitonta mämmiä myy ainakin valmistaja nimeltä Suloiset, joskin aika kovaan hintaan (purkki maksoi n. 9€).

Tämä resepti osallistuu samalla kuukauden ruokahaasteeseen, jonka aiheena oli hieman haastavampi mämmi. Löydät aiheeseen sopivia ohjeita ja resepti-ideoita esim. Instagramista tunnisteella #kuukaudenruokahaaste. Haaste on avoin kaikille, bloggaajista kokikokkeihin.


Mangorahka + lakritsimämmiä (2 annosta)

2 dl kermaa
n. 250 g pehmeänmakuista maustamatonta rahkaa tai rahkajogurttia
2 dl mangososetta
1–2 rkl hunajaa tai muuta makeutusta
valinnaisesti: 1 tl sitruunamehua 

n. 4 rkl (gluteenitonta) mämmiä
n. 2 tl lakritsijauhetta
rouhaisu suolaa
vettä notkistamiseen

päälle: paloiteltua suklaata tai esim. suklaamunanpalasia
halutessa lisäksi: tuoretta mangoa

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka tai rahkajogurtti, sose ja makeutus. Maista ja säädä makeuden ja kirpeyden määrää oman makusi mukaan.

Sekoita yhteen mämmi, lakritsi, suola ja tilkka vettä. Lisää vettä sen verran että saat kastikkeesta sopivan juoksevaa. Tässäkin kannattaa säätää lakritsijauheen ja suolan määrää oman maun mukaan.

Annostele kulhoihin tai maljoihin mangorahka, valuta päälle mämmilakukastiketta ja viimeistele annos suklaa- tai suklaamunarouheella. Tuore mango sopii myös hyvin koristeluun.


PS. Muita pääsiäisherkkuja löytyy tästä koostepostauksesta (kaikki vegaanisia ohjeita ja pääosin raakaherkkuja).
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig