keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

GLUTEENITON BROWNIEJUUSTOKAKKU


Tässä kakussa on n. 30% juustokakkua ja n. 70% brownieta, joten sopivampi nimi olisi ehkäpä juustokakkubrowniekakku. Mutta se kuulostaa aika typerältä joten mennään browniejuustokakulla. Pointtina kuitenkin se, että samassa kakussa yhdistyy kaksi ihan mahtavaa jälkkäriä ja mikäs sen parempaa!

Kakku on suussasulavan kostea ja kuohkea olematta kuitenkaan liian makea. Juustokakun raikkauden ja brownien suklaisuuden välillä on just sopiva tasapaino. Tämä oli tarjolla kun paikalla oli myös hieman nirsompia perheenjäseniä (en sano mitään nimiä mutta tiedätte ketä olette) ja upposi myös heille mukisematta, joten voidaan puhua onnistuneesta lopputuloksesta!

Tuli mieleen että jos tästä haluaisi tehdä vielä överimmän version, juustokakkumassaan voisi sulattaa myös hieman valkosuklaata.. hmm pitää ehkä testata ens kerralla. Silloin se olisi siis brownie-valkosuklaajuustokakku. Tai valkosuklaajuustokakku-browniekakku.

Huom. käyttämäni vuoan halkaisija on 20 senttiä, isompaa vuokaa varten kasvata samassa suhteessa raaka-aineiden määriä.


Gluteeniton browniejuustokakku (⌀ 20cm)

Juustokakkumassa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
3 rkl kookossokeria tai esim. täysruokosokeria
1 luomumuna
1/4 tl vaniljauutetta tai aitovaniljajauhetta

Browniemassa
60 g voita
100 g tummaa suklaata
1 dl kookossokeria tai esim. täysruokosokeria

1/2 dl kaurajauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta 
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljauutetta tai aitovaniljajauhetta
1 tl leivinjauhetta
3 luomumunaa

Valmista juustokakkumassa vatkaamalla ainekset sekaisin. Sileimmän seoksen saa sähkövatkaimella lyhyesti vatkaamalla.

Valmista browniemassa: sulata voi, suklaa ja sokeri kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Vatkaa munat sähkövatkaimella vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä kaikki ainekset yhteen.

Vuoraa irtoreunavuoan pohja ja reunat parhaan kykysi mukaan leivinpaperilla. Kaada browniemassa vuokaan. Lusikoi juustokakkumassa browniemassan päälle esim. neljään-viiteen kohtaan ja pyörittele veitsellä silmukkamaisia kuvioita. Näin saat kakkuun kivan marmoroidun pinnan.

Paista kakku 170-asteessa noin puoli tuntia. Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta ja tarjoile. Kakun voi myös laittaa jääkaappiin ja tarjoilla myöhemmin kokonaan viilentyneenä.

SHARE:

1 kommentti

  1. Leipuri täällä ihmettelee ohjetta,
    Mikä järjestys on brovini aineosien sekoitus järjestys ja sit paisto aika.Olen tehnyt kakun jo yhden kerran ja minusta se oli liki laskuinen,se oli totta hyvän makuinen.Tänään tein uuden,en vieläkään tiedä onko sellainen kuin pitää.Poikani juhlassa naistenkaan jade omien ja vanilja vaahdon kera.Kiitos jos tulee tarkmmin ohjeita.🤗

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig