keskiviikko 29. elokuuta 2018

PERUNA-NEKTARIINIPIZZA (VILJATON, JAUHOTON)


Olet ehkä törmännyt perunaan pitsassa täytteenä, mutta mitäs sanot perunapizzapohjasta? Eli pizza, jonka pohja on tehty perunasiivuista. Täyte ja pohja yhdellä iskulla. Vai pitäisikö tätä sanoa pohjattomaksi pitsaksi.

Pelkkää perunaa sisältävä pizza (tai "pizza" kuten termipoliisit tämän varmasti määrittelevät) olisi vähän tylsänmakuinen ateria. Joten laitoin päälle hieman pehmeää makeutta tuovaa nektariinia ja viimeisen silauksen toi redusoitu balsamico. Ja tietysti reilu annos juustoa. Koska harva pitsa on täydellinen ilman juustoa.

Koko pellillinen katosi (omiin suihin) aika nopeasti.

Peruna-nektariinipizza (vajaa pellillinen)

4–5 suurehkoa perunaa
1 nektariini
2 dl raastettua mozzarellaa
1 dl raastettua parmesania

1/3 dl balsamicoa
tuoretta basilikaa

Pese perunat (uuden sadon perunoita ei tarvitse kuoria) ja leikkaa ne niin ohuiksi siivuiksi kuin saat. Lado perunaviipaleet leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille limittäin aina rivi kerrallaan. Sirottele päälle hieman öljyä ja suolaa, ja paista 200-asteessa n. 10–15 minuuttia tai kunnes perunat vaikuttavat kypsyneiltä (paistoaika riippuu viipaleiden paksuudesta).

Leikkaa nektariini ohuiksi siivuiksi. Ripottele noin 2/3 juustoraasteesta perunapohjalle, asettele päälle nektariinisiivut ja ripottele loput juustosta päälle. Paista vielä n. 5–10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Lopuksi voit käyttää hetken grillivastuksia.

Kaada balsamico pieneen kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes kastike on jonkin verran redusoitunut eli keittynyt kasaan (n. 5–10 minuuttia).

Sirottele balsamicoa valmiin pizzan päälle ja viimeistele tuoreella basilikalla.


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig