tiistai 10. heinäkuuta 2018

KESÄN VEHREIN SALAATTI (FETA-HERNE-KUKKAKAALI)


Tunnustan heti alkuun että olen julkaissut tämän ohjeen blogissa ennenkin. Mutta siitä on noin nelisen vuotta aikaa, joten en usko että monikaan muistaa niin tarkkaan mitä täällä on julkaistu ja mitä ei.

Syy miksi laitan reseptin ulos uudelleen (toki hieman päivitettynä ja otin uudet kuvatkin, ei tässä ihan patalaiskoja olla) on se, että tämä on tosi helppo, herkullinen ja sopii täydellisesti näin kesään. Minulta kun välillä kysytään mitkä on sellaisia (salaatti)reseptejä mitä teen itse usein, niin tämä on yksi sellainen.

Ja tähän tulee yhtä kesän parhaista asioista eli herneitä! Moni odottaa koko vuoden kotimaisia mansikoita kuin kuuta nousevaa, mutta itselleni se kesän paras herkku on herne. Se johtuu ehkä siitäkin että tuoreherneitä ei vain yksinkertaisesti saa kuin muutaman kuukauden ajan vuodesta, joten raaka-aineen tietty rajallisuus tekee siitä jotenkin entistä vetoavamman. Harvinaista herkkua jne.

Kukkakaalimuru tuo salaattiin hieman kuskusmaista rakennetta, feta antaa ruokaisuutta ja suolaisuutta, ja minttu pitää kokonaisuuden raikkaan puolella.

Vihreä kukkakaali-feta-hernesalaatti

1 pienehkö kukkakaali
150 g lampaan/vuohenjuustofetaa
reilu pussillinen tuoreita herneitä
nippu retiisiä

muutama (avomaan)kurkku
puntti tuoretta (vahvaa) minttua
halutessa: siemeniä

kastikkeeksi
oliiviöljyä
nestemäistä makeutusta
sitruunamehua

suolaa + pippuria

Leikkaa kukkakaali pienemmiksi paloiksi ja vedä esim. monitoimikoneella muruksi. Kukkakaalia voi halutessa höyryttää hetkisen (koostumus ja maku muuttuu pehmeämmäksi), itse käytin ihan raakana.

Kuori herneet. Pilko retiisit ja kurkut ja silppua minttu. 

Vispaa sekaisin pari rkl öljyä, pieni loraus sitruunanmehua ja makeutusta, sekä rouhaisu suolaa ja pippuria.

Yhdistä salaatinainekset, murustele sekaan fetaa ja sekoita lopuksi kastike salaattiin. Päälle voi halutessa ripotella vielä siemeniä (esim. kuorittuja hampunsiemeniä).


PS. Aloitan nyt pienen loman, joten blogin päivitykset jatkuvat jälleen joko kuun lopussa tai ensi kuun alussa.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig