keskiviikko 16. toukokuuta 2018

VIIDEN MINUUTIN LISUKESALAATTISiis mitä kelejä ollut nyt vajaan viikon verran! Aivan kuin olis jätetty kevät väliin ja hypätty suoraan lopputalvesta keskikesään. Omalla kadullani on kirsikkapuita, jotka siirtyivät silmutilanteesta täyteen kukkaan kahdessa päivässä, ja nyt neljä päivää myöhemmin terälehdet ovat jo tippumassa. Varsinainen pikakevät.

Viikonloppuna pääsi aloittelemaan jo myös grillikautta. Vaikka yleensä puhun ruokaisien ja pääruoaksi sopivien salaattien puolesta, on yksinkertaisille lisukesalaateillekin tietysti paikkansa. Tämä varhaiskaalesta valmistettu raikkaan rapea ja hieman coleslaw-tyyppinen salaatti on oma kesän suosikkilisukesalaattini, joka sopii todella hyvin muiden grillattavien kylkeen.

Ohje on nopea ja helppo, ja sitä nopeuttaa vielä jos käytät valmiiksi maustettua tuorejuustoa (suosikkini on ruohosipulilla maustettu). Perusainekseksi riittää varhaiskaali, mutta jos haluat hifistellä, mukaan voi suikaloida myös hieman porkkanaa tai erimerkiksi retiisiä.

Kaalisalaatti

1 pieni kerä varhaiskaalia
1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl (ruohosipuli)tuorejuustoa
halutessa: porkkanaa
halutessa: tuoretta ruohosipulia

Suikaloi kaali ja mahdolliset muut kasvikset. Sekoita jogurtti ja tuorejuusto keskenään ja yhdistä kasvisten kanssa tasaiseksi mössöksi. Valmis! Salaatti säilyy jääkaapissa hyvänä noin vuorokauden eli sen voi valmistaa myös etukäteen.


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig