lauantai 12. toukokuuta 2018

PÄHKINÄVOITOFFEE & LAKRITSITOFFEE (RAW)


Koskaan ei voi olla liikaa helppojen pikanamien ohjeita varastossa, joten tässä tulee pari sellaista.

Pähkinävoitoffeen ohjeen nappasin Tiina Strandbergin hetki sitten ilmestyneestä Herkkuja ihan kaikille -kirjasta – yksinkertaista mutta hyvää! Kirja on muutenkin (nimensä mukaisesti) täynnä mitä houkuttelevimpia herkkupaloja ja leivonnaisia, luulen että sieltä tulee vielä testattua useampikin ohje.

Inspiroiduin kokeilemaan samaa perusohjetta myös lakritsitoffeen tekemiseen, ihan superhyvä herkku tuli tästäkin! Toffeet ovat parhaimmillaan hieman pakastinkohmeisena kun toffee ei ole vielä liikaa sulanut. Tuli mieleen että näin lämpimillä keleillä toffeesta voisi leikata pienempiä paloja ja ripotella myös jäätelön päälle.

Lakritsitoffeeseen sopii todella hyvin murskattu raakalakritsi, jota myydään ainakin Ruohonjuuressa. Jos et sitä saa käsiisi niin esim. murskattu turkinpippuri voisi toimia myös hyvin.

Pähkinävoitoffee (n. 14 toffeeta)

1/2 dl pähkinävoita (esim. mantelivoi tai maapähkinävoi)
1 rkl sulaa kookosöljyä
2 rkl nestemäistä makeutusta (esim. kookosnektari)
1/2 tl vaniljauutetta
pieni ripaus suolaa
+ banaania

Lakritsitoffee

1/2 dl pähkinävoita (esim. mantelivoi tai maapähkinävoi)
1 rkl sulaa kookosöljyä
2 rkl nestemäistä makeutusta (esim. kookosnektari)
1 rkl raakakaakaota
1 rkl lakritsijauhetta
ripaus suolaa
+ rouhittua raakalakritsia

Valmista molemmat toffeet laittamalla ainekset esim. monitoimikoneeseen ja ajamalla tasaiseksi massaksi. Pähkinävoin juoksevuudessa on aika isoja eroja merkkien välillä, joten jos omasi on hyvin jähmeää, lisää massan sekaan tilkka vettä.

Levitä toffeemassa leivinpaperin päälle levyksi (painele esim. toisen leivinpaperin avulla litteäksi). Viipaloi banaani ja/tai rouhi raakalakritsi ja asettele/ripottele toffeelevyn päälle. Pakasta levyjä noin tunti ja leikkaa palasiksi. Säilytä toffeita pakastimessa.


SHARE:

2 kommenttia

  1. Oi mitä herkkuja, näyttää tosi hyvältä :) Kiitos kun teit näitä ja mainitsit kirjani <3 Tosi harmi kun en pääse Syötävän hyvät kirjajulkkareihin, mutta pääsen toivottavasti testaamaan kirjan reseptejä myöhemmin :) Ihanaa aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi ja toivottavasti saat vastavuoroisesti resepteistä inspiraatiota! <3

      Poista

Blogger Template Created by pipdig