torstai 8. maaliskuuta 2018

NOPEAT LAKRITSI-SUKLAA CHIAVANUKKAAT (V, GF)


Hyvää naistenpäivää (tai iltaa) vain sinne kaikille naisiksi identifioituville! Suklaa + naiset on sellainen vähän ärsyttävä klisee, joten mitään stereotypioita ei ollut tarkoitus tässä nyt vahvistaa vaikka tämä postaus osuukin sattumalta tälle päivälle. :)

Lähinnä halusin jakaa pienen huomion, jonka avulla voit valmistaa chiavanukasta ilman, että tarvitsee odotella tuntikaupalla tai peräti yön yli. Eli tätä voisi kutsua kärsimättömän ihmisen chiavanukkaaksi.

Huomio on itse asiassa aika itsestäänselvä: käytä paksumpaa nestettä niin lopputulos paksuuntuu nopeammin. Lisäksi kun chiasiemenet blendaa nesteen kanssa huolellisesti, tapahtuu jonkinlainen kemiallinen reaktio (tai taikaa) ja massa muuttuu kuohkeaksi ja moussemaisen paksuksi oikeastaan saman tien.

Ohjeessa ei tarvitse käyttää sellaista jääkaappijähmeää kookoskermaa, mutta toisaalta täysin juokseva kookosmaito ei myöskään toimi kovin hyvin. Olen huomannut että esim. Pirkka-kookosmaito on huoneenlämpöisenä sopivaa kostumukseltaan, eli pehmeää mutta paksua.

Maustoin omat vanukkaani lakritsilla koska lakritsi <3, mutta sen voi myös jättää pois ja korvata esim. pienellä määrällä vaniljauutetta.

Lakritsi-suklaa chiamousse (2 annosta)

1 1/2 dl paksua kookoskermaa
n. 1/2 dl chiasiemeniä
2–3 rkl (raaka)kaakaota
n. 2 rkl nestemäistä makeutusta
2 tl lakritsijauhetta
ripaus suolaa

Laita kaikki ainekset blenderiin ja aja täydellä teholla kunnes massa on sileää. Chiasiementen sopiva määrä riippuu vähän kookoskerman/maidon paksuudesta, laita vaikka ensin 1/3 dl ja lisää tarvittaessa. Maista ja lisää aineksia oman maun mukaan (kaakaota, makeutusta, lakritsia tai suolaa).

Jos mousse on edelleen liian pehmeää, laita se jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.

Lusikoi vanukas tarjoiluastioihin ja koristele esim. marjoilla ja suklaarouheella.


PS. Suomen Blogimedialla on käynnissä lukijatutkimus, pääset osallistumaan kyselyyn sivun alareunaan ilmestyvästä popup-bannerista. Osallistujien kesken arvotaan kaksi 100 euron Iittalan lahjakorttia, joten käyhän vastailemassa!
SHARE:

2 kommenttia

  1. Nuo chiasiemenet tuntuu olevan todella suosittuja, pitänee itsekkin joskus kokeilla :D Ihan superherkullisen näköistä moussea, nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, nämä ovat niitä harvoja ns. superfoodeja jotka ovat itselläni jääneet säännölliseen käyttöön. Täältä blogista löytyy muitakin ohjeita mm. aamias- ja jälkkärikategorioista.

      Poista

Blogger Template Created by pipdig