keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

LAKU-SUKLAAMANTELIT


Kauppoihin on viime aikoina ilmestynyt tosi paljon sellaisia itsepoimintalaareja, mistä löytyy mm. suklaakuorrutteisia pähkinöitä ja lakuja. Olen bongannut sieltä myös salmiakki-suklaakuorrutteisia manteleita, jotka ovat kyllä sinällään hyviä, mutta tosi makeita ja niistä tulee jälkeenpäin vähän epämääräisen ällö olo. Sama juttu kuin irtokarkkien kanssa.

Mietinkin voisko näistä kokeilla tehdä itsekin kotona ja testasin kahta erilaista versiota: pelkästään lakritsikuorrutteisia ja suklaa-lakritsikuorrutteisia manteleita. Jälkimmäinen vei kieltämättä voiton, ihan superherkku! Toki myös pelkät lakumantelit ovat tosi hyviä, mutta niissä ei ole mitään makeaa, joten menevät enemmän suolaisesta snäksistä.

Jälkeenpäin tuli mieleen että suklaamantelit olisi voinut myös kenties lopuksi vielä kieritellä lakujauheessa, jolloin niihin tulee todella lakritsainen maku. Kokeilen tätä ensi kerralla.

Ei muuten kannata jättää väliin pähkinöiden paahtamista, niistä tulee näin entistä rapeampia ja lisäksi paahtamisvaiheessa pähkinät jo maustuvat jonkin verran.

Lakumantelit tai lakritsi-suklaamantelit

1 dl kuorellisia manteleita
3–4 tl lakritsijauhetta
vettä
tummaa suklaata tai raakasuklaata
suolaa

Sekoita keskenään 2 tl lakritsijauhetta ja 2 tl vettä. Sekoita manteleiden kanssa. Paahda manteleita uunissa leivinpaperin päällä 180-asteessa n. 5 minuuttia. Nosta sivuun jäähtymään.

Lakumantelit:
Laita pieneen kippoon pari teelusikallista lakritsijauhetta ja pyörittele manteleita jauheessa. Valmis!

Laku-suklaamantelit:
Sulata suklaa varovasti (desiin manteleita menee ehkä n. 30 g suklaata). Sekoita suklaan joukkoon hieman lakritsijauhetta (1/2–1 tl). Pyörittele mantelit suklaassa ja nostele leivinpaperin päälle. Suklaamanteleita kannattaa nostaessa valuttaa hieman niin ne jähmettyvät siistimmän näköisesti. Rouhaise manteleiden päälle hieman suolaa ja laita ne jääkaappiin jähmettymään. Säilytä suklaamanteleita jääkaapissa.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig