perjantai 6. lokakuuta 2017

MAAPÄHKINÄVOI-SUKLAAPALLOT (V, GF)


Nyt kun se kiva osuus syksystä (kaunis ruska-aika, ja aurinkoiset ja suht lämpimät päivät) alkaa olla ohi ja se ankean harmaa ja sateenpiiskaama osuus syksystä alkaa, huomaan kaipaavani entistä enemmän kaikenlaisia pikku herkkuja, joko jälkiruoan muodossa tai pienenä naposteltavana.

En saanut vielä tarpeekseni viime viikkoisesta maapähkinävoi-raakasuklaasta, joten tässä toinen erä näiden kahden herkun yhdistelmää! Tämä on lisäksi erityisen nopea ja helppo valmistaa mikäli käytät valmista (raaka)suklaata.

Täydelliset pikku pallot täynnä rasvaa, suolaa ja makeaa, juuri sitä mitä orastava kaamosmieli kaipaa! <3

Maapähkinävoi-suklaapallot (n. 15 pikkupalloa)

1/2 dl maapähkinävoita
n. 2 rkl mantelijauhoa
n. 1 rkl kookosnektaria tai vastaavaa
1 rkl sulaa kookosöljyä

kuorrutukseen: raakasuklaata tai tummaa suklaata

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Maista ja lisää hieman makeutta halutessa. Massasta pitäisi pystyä helposti pyörittämään yhden ison pallon. Jos massa on liian tahmeaa, lisää hieman jauhoa (jauhon määrä riippuu myös hieman siitä miten notkeaa maapähkinävoita käytät). Laita massa jääkaappiin jähmettymään noin vartiksi.

Sulata sillä välin suklaa varovasti.

Pyörittele massasta pieniä palloja. Massa on aika rasvaista mutta sen ei pitäisi olla liian tahmeaa, mikäli näin on laita se vielä hetkeksi viileään jähmettymään.

Dippaa pikkupallot suklaaseen tai valuta suklaa pallojen päälle. Koristele haluamallasi tavalla (itse käytin kuivattuja, syötäviä kukkasia). Anna pallojen jähmettyä jääkaapissa. Säilytä valmiita palloja viileässä.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig