Kurpitsa on ehkä yksi monipuolisimmista raaka-aineista mitä tiedän, ja se sopii miedon makunsa takia oivallisesti niin suolaisiin kuin makeisiinkin ruokiin. Onneksi kurpitsaa (erityisesti myskikurpitsaa) saa nykyään ruokakaupoista jo tosi hyvin, ja vähintäänkin näin syksyllä kun sesonki on parhaimmillaan.
Huikkailin muita ruokabloggaajia apuun ja saimme yhdessä kasaan peräti 27 kurpitsa-aiheista reseptiä, tässä riittää varmasti kokattavaa koko syksyksi!
*****Alkuun muutamia omia, aiemmin julkaistuja ohjeita inspiraatioksi:*****
Kurpitsa-mantelikeksit (V, GF)
Kurpitsa-raakakakku (V, GF)
***** Ja muiden ruokabloggaajien suosikki-ohjeita: *****
Ja loppuun vielä oma versioni klassikkoruoasta, eli kurpitsakeitosta (josta löytyy ylempää muutamakin eri variaatio). Päivitin oman keittoni tarjoiltavaksi vuohenjuusto-jogurtin kanssa, nam!
Vegaanisen kastikkeen voi pyöräyttää sekoittamalla yhteen hieman kauratuorejuustoa + valinnaista kasvijogurttia.
3 dl kurpitsasosetta*
1 dl kookosmaitoa
2 dl kasvislientä tai vettä + fondia
1/2 rkl omenaviinietikkaa
1/2 tl raastettua inkivääriä
ripaus suolaa
halutessa: tuoreita yrttejä (esim. timjamia)
n. 80 g chevreä
n. 2 rkl turkkilaista jogurttia
*Soseen valmistus: leikkaa 1 myrskikurpitsa pitkittäin kahtia, ja laita puolikkaat leivinpaperilla päällystetylle levylle leikkauspinta alaspäin (kurpitsaa ei tarvise kuoria). Paahda 200-asteessa n. 45 minuuttia, tai kunnes kurpitsanliha on kunnolla pehmennyt. Kaavi siemenet pois, lusikoi loppu kurpitsa esim. blenderiin tai monitoimikoneeseen, ja aja sileäksi. Yhdestä isosta kurpitsasta tulee n. 5 dl sosetta, joten sitä voi hyvin hyödyntää muuhunkin tai esim. pakastaa.
Laita kaikki keiton ainekset kattilaan, sekoita hyvin ja lämmitä keitto kuumaksi. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
Valmista kastike sekoittamalla esim. haarukalla vuohenjuusto ja jogurtti keskenään. Hyvin sileään lopputulokseen voi käyttää esim. monitoimikonetta tai sauvasekoitinta.
Annostele keitto lautasille ja lusikoi sekaan jogurttikastiketta. Nauti heti.
Nyt tiedän mistä löytyy parhaat kurpitsareseptit, kun seuraavan kerran kokkailen niistä. Psst.. kiitos jakamisesta ❤️
VastaaPoistaNiinpä, ei ainakaan lopu ideat kesken! Kiitos kun jaoit myös oman reseptisi tähän :)
PoistaMoikka!
VastaaPoistaMikä on omenaviinietiikan funktio keitossa? :)
Moi, kurpitsa on itsessään hieman makeaa joten etikka tuo makuun aavistuksen (ainakin itseni kaipaamaa) happamuutta. Saman vaikutuksen saa käyttämällä myös esim. sitruunamehua :)
Poista