sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

PIHAN SYÖTÄVÄT KUKAT TESTISSÄ


Muistan kuulleeni viime vuonna että useiden pihoilta löytyvä syreeni on syötävä kukka, tätä ei ehkä moni tiennyt. En silloin sattunut olemaan kukinta-aikaan syreenien lähettyvillä, mutta tänä vuonna olen sopivasti maalla juuri nyt kun kukat ovat täydessä loistossaan.

Pihalta löytyi pari muutakin syötävää kukkaa (tai olisi lajeja ehkä ollut enemmänkin, otin nämä näteimmät) eli lemmikkeja ja orvokkeja.

Laitoin kukat koristamaan smoothiekulhoa, johon tuli mm. pakastemustikoita, paksua maustamatonta jogurttia (suosittelen muuten testaamaan Happy Coco -kookosjogurttia, tosi hyvää!), yksi avokado, pari nektariinia ja hieman sitruunanmehua.

Maistoin kukkia myös erikseen ja tässä makutuomiot:

Syreeni: testasin pariakin eri laatua (violettia ja valkoista kukintoa), mutta ei, en tykännyt. Kukassa on mielestäni jonkinlainen kitkerä sivumaku mikä ei uppoa ainakaan allekirjoittaneelle.

Lemmikki: täysin neutraali eli ei maistu oikein millekään. Menee muun seassa.

Orvokki: miellyttävä, aavistuksen parfyymimainen maku. Voittaja! Kallioisesta maastosta löytyvät keto-orvokit (kuva alla) ovat maultaan hieman miedompia, mutta suloisen näköisiä esim. koristeluun.

Muita syötäviä kukkia on mm: ruusut (vain luonnosta tai puutarhasta löytyvät, ei kaupan), voikukka, ruiskaunokki (terälehdet), päivänkakkara ja koristekrassin kukka (maistuu pippuriselle). Kesällä ulkoa löytyy siis vaikka kuinka paljon kauniita ja ilmaisia syötäviä koristeita esimerkiksi puuron, jogurtin, jäätelön tai kakun päälle laitettavaksi.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig