keskiviikko 31. toukokuuta 2017

SYÖTÄVÄN HYVÄT SALAATIT: MELKEIN WALDORF (GF, V)


Tässä vielä toinen resepti testattavaksi Syötävän hyvät salaatit -kirjastani.

Klassinen waldorfin salaatti sisältää yleensä omenaa, lehtiselleriä ja saksanpähkinää majoneesikastikkeessa. Itse en ole ainakaan toistaiseksi erityisen hyviä ystäviä sellerin kanssa, joten omassa versiossani on sen tilalla rapeaa kaalia. Saksanpähkinät vaihdoin paahdettuihin hasselpähkinöihin, joista tulee ihanan aromikas lisä salaattiin. Ja kokonaisuus pysyy raikkaana korvaamalla osan majoneesista jogurtilla. Näillä muutoksilla annosta voinee kutsua melkein waldorfiksi.

Vegaaninen versio syntyy käyttämällä kasvijogurttia ja vegaanista majoneesia, näitä tuotteita löytyy nykyään helposti hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Melkein waldorf

200 g (varhais)kaalia tai punakaalia, tai 100 g molempia
2 omenaa: 1 makea (esim. red delicious) ja 1 hapan (esim. granny smith)
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl viinirypäleitä
1/2 dl kuivattuja karpaloita


Jogu-majokastike

2 rkl turkkilaista jogurttia (tai maustamatonta kaura/soijajogurttia)
2 rkl majoneesia (tai vegaanista majoneesia)
1 tl sitruunanmehua
1/2 tl kookosnektaria tai muuta nestemäistä makeutusta 


Paahda hasselpähkinöitä uunissa 160-asteessa n. 10 minuuttia. Pähkinät saavat tummua kunnolla, mutta tarkkaile etteivät ne pääse palamaan. Kuoret lähtevät helposti paahtuneesta pähkinästä sormin hieraisemalla.

Leikkaa omenat ja kaalit ohuiksi siivuiksi ja puolita rypäleet.

Vispaa kastikeen ainekset sekaisin ja sekoita kaalien, omenoiden ja karpaloiden kanssa. Ripottele päälle kevyesti murskatut hasselpähkinät.

****

E-kirja on myynnissä 14 euron hintaan täällä: >>> Syötävän hyvät salaatit <<<

Kirja sisältää yhteensä 45 eri reseptiä salaatteja, kulhoruokia, tahnoja ja naposteltavia. Kaikki kirjan reseptit ovat (luontaisesti) gluteenittomia, ja sopivat (lakto-ovo) kasvissyöjille. Noin puolet resepteistä sopii tai tai on sovitettavissa myös vegaaneille. Sivuja kirjalla on 92.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig