Pyörittelin joskus tammikuussa mielessäni ajatusta salaattikirjan teosta, salaatit kun ovat lempiruokaani ja olen jo pidempään halunnut levittää salaattien ilosanomaa myös kootusti yksissä kansissa eteenpäin. Koska kuten varmasti tiedättekin, salaatit voivat olla niin paljon enemmän kuin sitä vihreää lehteä + tomaattia + kurkkua.
Ajattelin myös, että kevät olisi varmaan aika hyvä ajankohta julkaista tämän tyyppinen kirja. Sitten unohdin koko jutun pariksi kuukaudeksi.
Maaliskuun toisella viikolla taloyhtiössämme oli remontti-info, jossa selvisi että julkisivuremppa ei alakaan kesällä vaan jo muutaman viikon päästä! Ja ikkunoiden eteen tulee vanerit huhtikuun puolella, eli kuvausvalolle voi siinä kohtaa sanoa hyvästit. Sanotaan että pakko on joskus se paras motivaattori, ja se piti kyllä tässä kohtaa erittäin hyvin paikkansa. Vähän teki tiukkaa, mutta muutamassa viikossa sain kokattua ja kuvattua kirjan kaikki reseptit. Poimin lisäksi muutaman suosikkireseptin ja -kuvan blogin arkistoista mukaan, mutta ylivoimaisesti suurin osa sisällöstä on ennen julkaisematonta materiaalia.
Koska olen tällainen minä ite -tyyppi, tein kuvaamisen ja tekstien lisäksi myös kirjan muun visuaalisen suunnittelun ja taiton. Tästä minulla oli onneksi jo kokemusta yhden kirjaprojektin verran, joten tämä vaihe meni suhteellisen kivuttomasti.
Ja tadaa, lopputuloksena syntyi 45 reseptiä, sisältäen niin salaatteja, kulhomaisempia ruokia, paljon erilaisia tahnoja/dippejä, naposteltavia, sekä kaksi leivän ohjetta. Kantava teema resepteissä on ruokaisuus - salaatista pitää nimittäin lähteä nälkä.
Kaikki kirjan reseptit ovat (luontaisesti) gluteenittomia, ja sopivat (lakto-ovo) kasvissyöjille. Noin puolet resepteistä sopii tai tai on sovitettavissa myös vegaaneille. Sivuja kirjalla on 92.
Kirja on myynnissä 14 € hintaan verkkokaupassa:
>>> Syötävän hyvät salaatit <<<
Olen todella kiitollinen mikäli päätät tukea omakustanneprojektiani ostoksella. :)
Julkaisen Instramissa ja blogin Facebook-sivuilla seuraavien viikkojen aikana kuvia kirjasta, jos olet kiinnostunut seuraamaan niin tilit löytyvät seuraavasti – Instagram: @lottaviitaniemi ja Fb: Syötävän hyvä.
Edit: arvonta suoritettu! Voitto meni nimimerkille -Liisi-.
Lempisalaattiraaka-aineeni on rucola :)
VastaaPoistasofkuu@outlook.com
Rakastan salaatissa ituja!
VastaaPoistaeevtoiva@gmail.com
mäki oon ny leikannu tota varhaiskaalia salaatteihin! mutta kaikki on niin hyvää... paahdetut ja itse maustetut pähkinät on yks suosikki ainaki! ja tietty juustot ja aurinkokuiv.tomskut :)
VastaaPoistakikinlahettipalvelu@gmail.com
Lempiaine salaateissa on erilaiset paahdetut siemenet.
VastaaPoistamerikukka(a)gmail com
pinaatti!
VastaaPoistalauraa.lin@hotmail.com
Paahdettu bataatti! anni.rorke(at)gmail.com
VastaaPoistaPaahdetut juurekset tai kukkakaali. En koskaan kyllästy niihin ja juurekset varsinkin ovat tosi halpoja!!
VastaaPoistahelena.rautakoski@gmail.com
Näyttää älyttömän kauniilta ja houkuttelevalta! Onneksi olkoon upeasta kirjasta! :)
VastaaPoistaMä rakastan avokadoa salaatissa! michaela.vonkugelgen@gmail.com
Kiitos paljon! <3 Avokado on kyllä ihanaa, se taitaa olla kirjan melkeinpä käytetyin raaka-aine :D
PoistaLehtikaali ja pinaatti :)
VastaaPoistaOnnea kirjasta, näyttää super upealta! Lempisalaattiraaka-aine on tällä hetkellä ehdottomasti kikherneet. sari(a)sweetfoodomine.com
VastaaPoistaKiitos Sari! <3 Paahdetut kikherneet erityisesti on niin herkkua!
PoistaEhdottomasti avokado. :)
VastaaPoistanonni-84@hotmail.com
Terveellinen vihreä (pinaatti, lehtikaali tms.) ja vähän makeutta ananaksella tai melonilla
VastaaPoistaVuohenjuusto ehdottomasti!
VastaaPoistaErilaiset juustot ja paahdetut pähkinät, nam!
VastaaPoistaUpean näköinen kirja!
iina.alakarppa@gmail.com
Kiitos paljon! :)
PoistaVau, kirja näyttää upealta! :) Ehkä erikoinen vastaus, mutta parin kuukauden aikana olen halunnut laittaa salaatin joukkoon aina kukkakaalia.
VastaaPoistaidalinden93(at)gmail.com
Kiitos! Ei ole ollenkaan erikoista, tykkään myös paljon kukkakaalista salaateissa ja sitä löytyy useammastakin kirjan reseptistä. :)
PoistaSuosikki vaihtelee satokaudne mukaan, mutta nyt kesäkurpitsa! Sen voi maustaa miten vain kun niin mieto, kuorimaveitsellä voi tehdä "spagettia" ja jättää raa`aksi tai kuullottaa pannulla, kuutioita voi hyödyntää samoin. Uunissa voi tehdä sipsejä tai isompia kiekkoje, juustokumina sopii erityisen hyvin kaveriksi!
VastaaPoistaemmi.hast@hotmail.com
Hyvältä näyttää!
VastaaPoistaSalaatissani pitää aina olla erillaisia siemeniä ja pähkinöitä. Tällä hetkellä paahdetut pinjansiemenet ovat suosikkejani.
tanja.dahlstrom@kolumbus.fi
Avocado sopii moniin salaatteihin.
VastaaPoistaPaistettu lehtikaali 😋
VastaaPoistaVaikea valita vain yhtä, eli suosikkejani ovat porkkana ohuina siivuina, kesäkurpitsa kevyesti paahdettuna, lehtikaali "sipseinä", pähkinät ja siemenet ja tuore ananas.
VastaaPoistajolielaide00(at)gmail.com
Niitä on aika paljon, mutta sanotaanko vaikka että: avokado, auringonkuivattu tomaatti, vesimeloni ja siemenet (kurpitsansiemenet, auringonkukan..) ;)
VastaaPoistaHei voitit tuon kirjan, onnea! :) En löytänyt profiilistasi yhteystietoja joten laitatko mulle mailia: syotavanhyva@gmail.com
PoistaOmpa paha kysymys, mutta vastaan pinaatti.
VastaaPoistaT. Niina
Onnittelut herkullisen näköisestä kirjasta! :)
VastaaPoistaTykkään heittää usein salaattiin jotain raikasta ja lempparini sillä osastolla on viinirypäle.
Avokado on mun lemppari tällä hetkellä!
VastaaPoistaSposti: marika.kiuru2@gmail.com
Parasta on hieman maustettu parsakaali, kevyessä öljykastikkeessa.
VastaaPoista-posti mari.lempiainen@gmail.com
Pinaatti, avokado. S-posti marrut67@gmail.com
VastaaPoistaRucola =). Mukaan kivaan arvontaan!
VastaaPoistasiinatar@gmail.com
Ehdottomasti avokado - se tekee salaatista kuin salaatista täyttävän :) minna@minnakateva.com
VastaaPoistaTylsästi- feta! :)
VastaaPoistaKiitos todella upeasta kirjasta, piti saada heti oma kopio! Ihania salaatteja ja tahnoja, tulee varmasti ahkeraan käyttöön! :)
VastaaPoistaKiitos oikein paljon, ihanaa että tykkäsit! <3
Poista