Täytetyt suklaamunat (aka töhnämunat) ovat olleet jonkinlaisena trendiherkku jo parina pääsiäisenä. Itselleni The Original täytetty muna on Cadburyn Creme Egg, joka on kyllä sellainen sokeripommi että sen jälkeen silmät pyörii päässä. Löysin näitäkin Punnitse ja säästästä, ja oli pakko ostaa yksi ihan nostalgiamielessä – brittivuosinani kun creme-eggsejä tuli vedettyä ihan kiitettävästi (myös pääsiäisen ulkopuolella).
Koska hyvis- ja pahisherkuissa on parasta pitää jonkinlainen tasapaino, päätin tehdä lisäksi vähän terveellishenkisemmin täytetyn munan. Yhden vain, koska tämä on sen verran tuhti, että yhdestä riittää hyvin kahdellekin. Täytteenä on vanhat tutut avokadosuklaamousse ja taatelikaramelli, ja munana se Divinen suurikokoinen tummasuklaamuna. Ohjeesta riittää täytettä kyllä oikeastaan kahteenkin munaan, tai sitten lopun voi lusikoida suuhun sellaisenaan.
Muita pääsiäiseen sopivia (raaka)leivonnaisia ovat mm. tämä mango-aprikoosiraakakakku ja vadelma- ja mangotäytteiset suklaakonvehdit.
Muita pääsiäiseen sopivia (raaka)leivonnaisia ovat mm. tämä mango-aprikoosiraakakakku ja vadelma- ja mangotäytteiset suklaakonvehdit.
Suklaamousse- ja karamellitäytteinen suklaamuna (vegaaninen, rawfood)
1 iso suklaamuna tai 2–3 pientä
(Lakritsi)suklaamousse
n. 1 dl jähmettynyttä kookosmaitoa (jääkaapissa pidetystä purkista)
puolikas avokado
1–2 rkl kookosnektaria tms
n. 3 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa
halutessa: ripaus lakritsijauhetta
halutessa: ripaus lakritsijauhetta
Taatelikaramelli
8 pehmeää taatelia
1/2 dl vettä
1/2 tl vaniljauutetta
ripaus suolaa
Valmista mousse muusaamalla ainekset esim. sauvasekoittimella sileäksi massaksi. Maistele ja säädä makuja (kaakaon ja makeutuksen määrää) tarvittaessa. Jos tykkäät lakritsista niin kokeile ihmeessä laittaa hieman lakritsijauhetta moussen sekaan.
Valmista karamelli samoin muusaamalla ainekset sileäksi massaksi, tässä saattaa toimia hyvin myös blenderi (itselläni on sellainen bamixin lisäosa joka on todella kätevä näissä).
Leikkaa veitsellä varovasti suklaamunasta kärki auki ja lusikoi sisään vuoronperään moussea ja karamellia.
Eipä muuta kuin mukavaa ja makoisaa pääsiäistä!
Tosi hauska idea! :)
VastaaPoistaHarmittelinkin kun käytännössä kaikki täytettyjen munien ideat on lähinnä maidollisia juttuja, mut täähän on just täydellinen! Mulla on tosin mielikuva että olisin joltain valmistajalta nähnyt raakasuklaamunan, en tosin enää tietysti muista merkkiä, mutta jossain kaupassa mielestäni sellaisen näin!
Mäkin tein just raa'an pääsiäisen hengessä raa'an pashan blogiin :D Aiemmin ollut aina perinteenä kaikenlaiset raa'at pääsiäispunat pähkinöistä yms. Ihan hauskaa vaihtelua!
Oho mä en kyllä ole onnistunut löytämään raakasuklaamunia vaikka oon yrittänyt pitää silmät auki! Monet valmistajat on kyllä niin pieniä ettei ehkä kovin lyhyttä sesonkia varten oikein kannata valmistaa erikoistuotetta..(?)
PoistaRaaka pasha kuulostaa kyllä hauskalta innovaatiolta :)
http://kultasuklaa.fi/kauppa/raakasuklaamuna-salted-caramel/
VastaaPoistaTälläisiä löysin ja meidän pienessä lähikaupassa (K-kauppa)on myös raakasuklaamunia myynnissä. Taitaa nekin olla noita kultasuklaan.
Ai no mutta hienoa! Mä kiersin vaan kaikki erikoiskaupat mutta ei tullut mieleen että perus-supermarketistakin saattaisi löytyä :D
PoistaVegekaupasta löyty raakasuklaamunia kanssa, Damnbergin muistaalseni, ostin xD�� Mutta tää ohje oli sen kuulonen et äkkiä testiin����
VastaaPoistaOkei hyvä tietää, Vegekaupassa en käynytkään. Jos olis joku muotti niin periaatteessa tuollaisen munan vois itsekin tehdä, mutta menis kyllä aika näpertelyksi :)
PoistaOi, osui nyt pääsiäisen jälkeen silmiin tämä! Ihanalta näyttää, pakko testata ensi vuonna! Itse tein raakamignoneita, oli huippua kun onnistui! :D https://instagram.com/p/BSkkYpijBVg/
VastaaPoistaKiitos blogista, täällä on mahtavia reseptejä! :) Terveisin, Annina :)
Vau, raakamignon kuulostaakin jo erittäin kunnianhimoiselta projektilta! Ja kiitos kivoista sanoistasi. :)
Poista