tiistai 31. tammikuuta 2017

SUPERKAKSIKKO PAULIG KULMA + PURE HERO


Innokkaimmat kahvittelijat ovat varmaan jo ehtineet vierailla lokakuun lopussa avatussa Paulig Kulma -kahvilassa, kun Helsingin ykkösshoppailukatu Aleksanterinkatu sai kipeästi kaivattua täydennystä kahvilatarjontaansa.

Vaikka Aleksille ei muuten olisi asiaa, niin Paulig Kulma -kahvila on ehdottomasti vierailun arvoinen jo pelkästään elämyksellisen liiketilan ja tyylikkään sisustuksen ansiosta. Itse ainakin tykkään todella paljon kahvilan graafisesta ja hieman leikikkäästä ilmeestä kuparilla höystettynä.

Luonnollisesti Paulig Kulma on myös huippukahvien mekka, kahvila paahtaa omat tarkkaan valitut papunsa paikan päällä ja baristat pyöräyttävät käden käänteessä vaikka minkälaisia hifistelykahveja. Kahvi on täällä selkeästi asia johon suhtaudutaan intohimolla.Kahvin ohella yksi tärkeimpiä syitä vierailuun on tietysti Pure Heron raakakakut. Itse olen ehtinyt elämäni aikana syödä aika paljon erilaisia raakakakkuja, ja turkulaislähtöisen Pure Heron versiot ovat ehdottomasti sieltä parhaimmasta päästä. Raakakakuissa kun tahtoo edelleen olla aika paljon laatueroja kahviloiden välillä.

Parhaimmissa kakuissa koostumus on silkkisen sileä ja suuhunsulava, eikä kakku oli liian tunkkainen ja raskas. Tässä Pure Hero onnistuu mielestäni erinomaisesti. Lisäksi yhdestä kakunpalasta löytyy yleensä sen verran erilaisia kerroksia, tekstuureja ja makuja, ettei syöminen käy missään vaiheessa tylsäksi. Kahvilasta löytyy päivittäin ilahduttavan monia makuvaihtoehtoja, ja valikoiman erikoisuutena on Pauligin kanssa kehitetty raakatiramisu, josta löytyy Pauligin omaa kahvia.

Vegaaneiden kannattaa huomioida, että osa kakuista on makeutettu Pure Heron omalla raakahunajalla, mutta myös agavesiirapilla makeutettuja kakkuja löytyy, joten varmista asia tiskiltä.Olen käynyt Paulig Kulmassa myös lounaalla ja salaatti oli todella erinomainen ja tarpeeksi täyttävä. Jatkossa lounas on muuttuu vielä monipuolisemmaksi, kun salaatin saa poimia itse buffasta. Lisäksi tarjolla on lounasaikaan keittoa, ja muulloin erilaisia täytettyjä voileipiä (myös gluteenittomana), suolaista raakapiirakkaa, smootheja ja niitä tavallisia vehnäpullia myös.

Lopuksi täytyy mainita kahvilan poikkeuksellisen hyvät aukioloajat. Todella moni ei-ketjukahvila on auki arkisin vain noin kuuteen ja töiden jälkeen ei ole mitään toivoa ehtiä rauhassa kahvittelemaan, mutta Paulig Kulma on auki ma–to klo 21 ja pe–la peräti klo 23 asti. Lounastreffien lisäksi paikka on siis oiva vaihtoehto myös after workille. Mikäs sen mukavampaa kuin köllötellä vaikkapa yläkerran riippukeinussa herkullista raakakakkua mutustellen ja kahvia siemaillen, samalla kun voi vakoilla ohivirtaavaa katuvilinää.
Paulig Kulma
Kluuvi kauppakeskus, Aleksanterinkatu 9
Ma–to klo 7.30 - 21.00
Pe klo 7.30 - 23.00
La klo 9.00 - 23.00
Su klo 10.00 - 19.00
SHARE:

2 kommenttia

 1. Täytyykin käydä katsastamassa paikka. Tosiaan kahvia, herkkua ja tuo riippukeinu... Ihanaa!
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä paikkaa kaikille kakkujen ja kahvin ystäville lämpimästi! Riippukeinut on ihanan symppiksiä :)

   Poista

Blogger Template Created by pipdig