maanantai 19. joulukuuta 2016

PIPARKAKKUSMOOTHIE (GF, V)


Enää viisi päivää jouluun, iiks! Tässä vaiheessa ei oikein ole enää aikaa ja energiaa suunnitella mitään monimutkaisempia uusia reseptejä, mutta yhden smoothien nyt voi aina pyöräyttää.

Jos et ole vielä saanut tarpeeksesi piparinmakuisista asioista, niin vaihtelun vuoksi voit kokeilla tarjoilla maut juotavassa muodossa. Tämä on sen verran paksua ja lusikoitavaa smoothieta, että menee vaikka jälkkäristäkin. Tai täyttävyytensä puolesta oikeastaan aamiaisestakin.

Muistetaanhan kaikki yrittää välttää joulustressiä ja ottaa rauhallisesti nämä viimeiset joulua edeltävät päivät, kyllä siitä hyvä joulu tulee. Mallia voi ottaa vaikka tästä smoothiekylvyssä chillailevasta piparipupusta. :)

Piparkakkusmoothie (1 isohko annos)

1 1/2 pakastettua banaania
1/2 dl (gluteenittomia) kaurajauhoja (tai blendaa kaurahiutaleet pieneksi)
1 dl kaura- tai mantelimaitoa
n. 1/2 tl piparkakkumaustetta
1 rkl maapähkinävoita (tai muuta pähkinävoita)
1 rkl chia-siemeniä

pipareita (käytin näitä gluteenittomia pipareita)

päälle halutessa: mulpereita

Aja muut ainekset blenderillä sileäksi massaksi, tähän voi mennä blenderin tehokkuudesta riippuen hetki. Maista ja säädä makuja (voit halutessa lisätä makeutustakin) tarvittaessa. Anna seoksen paksuuntua muutaman minuutin ajan.

Murustele pipari tarjoiluastian pohjalle. Kaada päälle smoothie. Lopuksi voit halutessasi tökätä annokseen yhden piparin koristeeksi ja ripotella päälle esimerkiksi mulpereita.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig