perjantai 30. joulukuuta 2016

KIITOS JA NÄKEMIIN 2016


Moni tuntuu olevan sitä mieltä että vuosi 2016 oli jotenkin erityisen synkkä, eikä välttämättä henkilökohtaisesti tasolla vaan laajemmin. No, ainakin paljon merkittäviä julkisuuden henkilöitä poistui keskuudestamme tänä vuonna ja maailmanpoliittisella rintamalla tapahtui kröhöm mielenkiintoista liikehdintää. Omalla kohdallani vuosi oli aika tasainen ilman suurempia muutoksia, ehkä ihan hyvä niin.

Vuoden oivallus: kirkasvalolamppu. Itse huomasin tänä vuonna (erityisesti syksystä eteenpäin) olevani hieman tavallista väsyneempi, tosin se saattaa johtua myös iästä (kääks). Mutta behold, kirkasvalolampusta on kyllä ollut tähän aivan valtava apu! Työpäivät jaksaa ihan kevyesti kun keinoaurinko porottaa täysiä silmiin. Ja pidän lamppua siis päällä koko työpäivän ajan, en vain lyhyttä pikkuhetkeä aamulla. Suosittelen.

Vuoden suurin ponnistus: ehdottomasti Biohakkerin käsikirja. En ole ihan heti tekemässä uutta kirjaa (kuuluisat viimeiset sanat). :P

Vuoden kivoin uusi harrastus: kiinalainen taidemaalaus ja kalligrafia. Tammikuussa maalaus tosin vaihtuu piirustuskurssiin. Mukavaa joka tapauksessa tehdä enemmän juttuja käsillä (muutakin kuin ruokaa siis).

Vuoden kurjin yllätys: vesivahinko makuuhuoneessa ja sitä seurannut reilun kahden kuukauden evakko olohuoneeseen ja lattiaremppa ja kaikki siihen liittyvä säätö.

Vuoden reissut alkoivat Hong Kongista ja Filippiineiltä, sitten tein pari lyhyttä viikonloppumatkaa Tukholmaan ja Kööpenhaminaan, heinäkuu meni Kroatiassa ja Belgiassa, ja reissut päättyivät elämäni ensimmäiselle yksinmatkalle Budapestiin. Kaikki kohteet Tukholmaa ja Kroatiaa lukuunottamatta olivat itselleni uusia, mutta oikein mieluisia tuttavuuksia.

Vuoden raaka-aine: lakritsi! Huomaan ripottelevani sitä vähän joka puolelle, niin makeisiin kuin suolaisiinkin ruokiin. Vuoden ruokailmiöinä pitää toki mainita myös kasvisproteiinit kuten härkis ja nyhtökaura.

Vuoden ravintola: Grön, joka avattiin kylläkin jo edellisenä vuonna, mutta en ole ehtinyt testata paikkaa aiemmin. Ihanaa ruokaa.

Vuoden (kesän) terassit: Holiday ja Löyly. En ole varsinaisesti terassi-ihmisiä, mutta näissä molemmissa tuli istuskeltua useampaan kertaan.

Blogiteksteistä vuoden Top3-luetuimmat olivat:

(Tämä ei varmankaan hevillä ykkössijalta liiku, reseptiä kun on käyty lukemassa yhteensä lähemmäs 200 000 kertaa).Tänä vuonna julkaistuista Top3-luetuinta olivat:
Blogin lukijamäärät ylipäätään kasvoivat tänä vuonna jälleen kiitettävästi, siitä iso kiitos kaikille teille!

Tässä jutussa näkyvä kakku on tehty sitruunaisen jogurttijuustokakun ohjeella, tosin tein ohjeesta vain puolet pienempään vuokaan, ja värjäsin osan kakusta mustikalla. Päälle sirottelin hieman lakritsilla maustettua suklaakastiketta. Tietenkin sitä lakritsia piti tähänkin ujuttaa.

Tervetuloa 2017, tulkoon hieno vuosi!

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig