perjantai 5. helmikuuta 2016

VALKOINEN PÄÄRYNÄ-SINIHOMEJUUSTOPIZZA (VILJATON)


Viljattoman pizzaperjantain lätty syntyi tällä kertaa manteli- ja perunajauhoista. Pohja on mukavan rapea ja lehtevä, tulee hieman mieleen voitaikinasta tehdyt leivonnaiset. Tämä ohje on siis oiva rapean pohjan ystäville, pannupohjamaisempi pizza täytyy tehdä muilla konstein. Pohjan ohje löytyi Kiitos hyvää pikaruokaa -kirjasta.

Valkoinen, tomaattikastikkeeton pizza tuo mukavaa vaihtelua siihen perinteisempään versioon. Päärynä ja sinihomejuusto on tuttu ja hyväksi todettu pari salaateissa, ja yhteispeli toimii loistavasti myös pizzassa -> nam!

Muita kokeellisia (ja onnistuneita) pizzapohjia blogin arkistoista löytyy ainakin seuraavat:
klassiset kukkakaalipitsat versio1 ja versio2, parsakaalipizza, kikhernepizza, tortillapizza ja munakoisopikkupizzat.


Valkoinen pizza (viljaton/gluteeniton)

2 (luomu)munaa (tai 2 rkl chiansiemeniä + 1 dl vettä)
3 dl mantelijauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl hienoa psylliumjauhetta
1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa

täytteet esim:
100 g mozzarellaa
100 g sinihomejuustoa
2 päärynää
pieni kourallinen saksanpähkinöitä
kourallinen rucolaa

Jos käytät chiansiemeniä, sekoita ne veden kanssa hetkeksi tekeytymään. Mittaa muut ainekset kulhoon ja sekoita. Lisää lopuksi kananmunat tai chiageeli. Oma taikinani oli tässä vaiheessa vielä aavistuksen liian löysää, joten lisäsin n. 1/3 dl mantelijauhoja.

Painele taikinasta n. 1 cm paksuinen levy leivinpaperilla päällystetylle pellille. Tässä toimii aika hyvin sellainen hedelmäpussi käden suojana, niin taikina ei tartu käteen ja on helpompi levittää. Paista 200-asteessa n. 12 minuuttia.

Raasta mozzarella. Pese päärynät hyvin ja leikkaa niistä ohuita siivuja (ei tarvitse kuoria, ota vaan kanta ja mahdolliset siivutuksessa ilmestyvät siemenet pois). Levitä päärynäsiivut lomittain esipaistetun pizzapohjan päälle, ja ripottele päälle raastettu mozzarella ja puolet murustellusta sinihomejuustosta. Tiputtele päälle lopuksi pähkinänmurusia. Paista uunissa vielä n. 10 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut (pizzalle voi varovasti näyttää grillivastuksia, tarkkaile etteivät pähkinät pääse palamaan). Ripottele lopuksi pizzan päälle loput sinihomejuustosta ja rucola. Nauti!

SHARE:

5 kommenttia

  1. Tämä kuulostaa ja näyttää niin hyvältä, että taitaa mennä kokeiluun heti viikonloppuna! Kiitos muutoinkin ihanasta blogista josta ammentaa paljon inspiraatiota, reseptejä ja iloa. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Tätä tuli kokeiltua ja oli hyvää! Teen toistekin. Juuston ystävänä aijon seuraavalla kerranlla laittaa ehkä 200g mozzarellaa, niin saan juustoisemman herkun sitten, vaikka ei toi 100 grammaakaan niin paha ollut. Kiitos reseptin jaosta ja muutenkin kivasta ja miellyttävästä blogista, joka on täynnä ihania reseptejä ja sinulla on kiva tyyli tehdä tätä blogia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla! Joo pizzaan sopii kyllä ehdottomasti isompikin määrä juustoa, laitoin nyt vähän niukemmin kun pohja itsessään on jo melko rasvainen, ettei tule sit rasvaöverit :)

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig