torstai 28. tammikuuta 2016

HUONO KOKKAUSVIIKKO + YKSI HYVÄ SALAATINKASTIKE


Viimeinen viikko on ollut täynnä harvinaisen paljon huonoa ruokatuuria.

Testasin paria uutta ruokaa, mutta kumpikaan ei loppujen lopuksi ollut niin hyvää että tekisi mieli toiste tehdä -> ei jatkoon.

Smitten Kitchenin ohjetta mukaillen tehty veriappelsiini-manteli-ricottakakku kuulostaa namilta, mutta lopputulos oli mielestäni hieman tunkkainen. Näin tuntuu usein käyvän kun leivon mantelijauhoilla kakkuja, keksit onnistuvat jo paremmin. Eli jos jollain on pettämätön mantelikakun ohje niin saa vinkata reseptiä!


Toinen viritelmä oli vegaaninen aasialaistyyppinen salaatti, jossa on mm. tuoretta ananasta, linssejä, kvinoaa ja paahdettuja kookoslastuja. Tästäkin jäi se jokin uupuumaan, salaatti oli vain ihan ok. Tosin jokseenkin kehityskelpoinen, joten ehkä palaamme ohjeeseen vielä.

Onneksi kahden hudin jälkeen löytyi yksi hitti. Salaattia varten tekemäni raikkaankirpeän lime-korianterikastike oli nimittäin sen verran onnistunutta, että sen ohjeen jaan mielelläni. Alkuperäinen idea löytyi Salad Samurai -kirjasta, muokkasin reseptiä jonkin verran. Kastike sopii mielestäni monipuolisesti erilaisiin salaatteihin, ihan vaikka tavallista vihersalaattiakin piristämään.


Lime-korianterikastike salaatille

1 dl korianterinlehtiä
1/3 dl limenmehua (sitruuna käy myös)
1/2 dl kookosvettä (kookosmaitotölkistä)
1/2 rkl pilkottua salottisipulia
1 rkl oliiviöljyä
1 tl inkivääriä hienonnettuna
1–2 tl kookossokeria tai esim. hunajaa
ripaus suolaa
valinnaisesti: chiliä maun mukaan

Kookosvettä saat helpoiten jääkaapissa säilytetystä kookosmaitotölkistä, eli vesi on se ei-kovettunut osa. Kookosveden voi korvata tavallisellakin vedellä, maku on toki tällöin hieman eri.

Aja raaka-aineet esim. monitoimikoneella tai blenderillä tasaiseksi kastikkeeksi. Tsekkaa sopiva makeusaste ja suolan määrä, lisää tarvittaessa. Kastike säilyy kannellisessa astiassa jääkaapissa muutaman päivän ajan. Muista ravistella kastiketta ennen käyttöä.

PS. Syötävän hyvän Facebook-sivuilla on käynnissä arvonta, jossa voi voittaa uuden Safkatutka-kirjan. Sinne osallistumaan mikäli kirja kiinnostaa!
SHARE:

2 kommenttia

  1. uuu pitää kokeilla tuota salaatinkastiketta1 Ostin vähän aikaa sitten Salad Samurain kirjan, mutten ole vielä ehtinyt tutustumaan siihen sen kummemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo aasialaistyyppinen salaatti oli myös mukaelma yhdestä Salad Samurain ohjeista, harmi kyllä siitä en ollut kovin vakuuttunut.. Mutta kastike oli onneksi sentään hyvää! :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig