perjantai 30. lokakuuta 2015

LOPPUSYKSYN VÄRIKKÄIN SALAATTI (G, V)


Tämän salaatin ei alunperin pitänyt päätyä blogiin. Kasasin itselleni nopeaa lounassalaattia, mutta siitä tulikin niin mahtavan näköinen niin pakkohan se oli ikuistaa kameraankin. Varsinainen värien ilotulitus! Tällaisen ruoan syöminen saa aina hyvälle tuulelle.

Paahdoin kurpitsaa erästä toista ohjetta varten (gluteenittomat & vegaaniset kurpitsa-mantelikeksit), ja ylijäänyt kurpitsa päätyi siis tähän salaattiin. Muut ainekset on oikeastaan vaan pilkottu ja kasattu lautaselle. Kastikkeeksi tein avokadopestoa, sen tilalle sopisi hyvin myös sitruksinen vinaigrette.

Paahdettu kurpitsa valmistuu helpoiten seuraavasti:
Käytin tässä myskikurpitsaa (butternut squash). Leikkaa kurpitsa halki tai neljään osaan ja kaavi siemenet sisältä. Leikkaa kurpitsa hieman pienemmiksi lohkoiksi ja asettele uuniastiaan. Kurpitsaa ei siis tarvitse kuoria, ja tähän ei tarvita edes suolaa tai öljyä. Paahda kurpitsaa 200-asteessa n. 40-50 minuuttia, palojen koosta riippuen. Testaa haarukalla että kurpitsa on valmis eli läpeensä pehmeä. Tämän jälkeen kuoren pitäisi irrota helposti esimerkiksi veitsellä raaputtaen. Leikkaa kurpitsa salaattia varten pienemmiksi suupaloiksi.

Värikäs syyssalaatti

paahdettua kurpitsaa paloina
salaattia, esim. romaine
punakaalta
ituja (silmusalaattia)
babypinaattia
halutessa: granaatinomenansiemeniä ja seesaminsiemeniä

avokadopestoa (avokadoa, basilikaa tai esim. korianteria, pinjan/auringonkukansiemeniä, sitruunaa, öljyä, suolaa + pippuria)

Kasaa ja syö (silmillä ja suulla).


PS. Lukijatutkimus ja siihen liittyvä kilpailu on vielä käynnissä.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig