maanantai 31. elokuuta 2015

PANNACOTTA MARJOILLA JA PISTAASILLA


Facebookin puolella hihkuinkin jo tämän vuoden marjakesää. Kävin edellisenä viikonloppuna poimimassa äidin puutarhasta 12 litraa vadelmia, kunnes puhti (ja astiat) loppuivat. Myös puna,- musta- ja viherherukkapuskat notkuivat marjoista painavina, metsän mustikoista nyt puhumattakaan.. Ilmeisesti tällainen viileä kesä yhdistettynä lämpimään elokuuhun sopii marjoille hyvin.

Olen epäillyt voiko vadelmiin koskaan kyllästyä. Siinä kohtaa kun niitä on kauhonut litrakaupalla suuhunsa, voin kertoa että kyllä voi. Onneksi toivuin tästä nopeasti ja nyt marjat maistuvat taas enemmän kuin hyvin. :)


Osa meni pakkaseen, mutta jätin vähän tuoreitakin marjoja saataville jälkkäreitä varten. Laiskan kokin jälkiruokavalinta numero yksi onkin pannacotta. Aktiivista valmistusaikaa on se vajaa 10 minuuttia, ja jääkaappi tekee loput.

Kokeilin tehdä kahdenlaisia versioita, toisiin tuli vadelmaa ja toisiin punaviinimarjaa. Kummatkin sopivat hyvin makean pannacotan kaveriksi, punaherukkaversio on tosin huomattavasti kirpeämpi. Päälle ripottelin rapeaa pistaasipähkinää, ja laitoin muutoin aika yksinkertaiseen pannacottaan hieman matchaa, niin saatiin toisiinsa sopivat vihreät sävyt.


Pannacotta (2 annosta)

2 dl kermaa
1 liivatelehti (tai vastaava määrä vegegeliä tai agar agaria)
1 rkl hunajaa
ripaus aitovaniljajauhetta
halutessa: ripaus matchaa

pistaasinsydämiä
vadelmaa, punaherukkaa tai muuta marjaa

Laita liivatelehti kylmään veteen. Sekoita kattilassa vispilällä kerma, hunaja, vanilja ja matcha, ja lämmitä kunnes seos höyryää. Ota kattila levyltä, purista liivatelehdestä nesteet pois, ja vispaa se kermaseoksen joukkoon huolellisesti. Kaada pannacotta tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi.

Muusaa marjat mössöksi esim. monitoimikoneella tai haarukalla käsin. Marjoja voi halutessa makeuttaa hieman. Lusikoi pannacottien päälle. Murskaa pähkinät esim. morttelissa ja ripottele jälkiruoan päälle.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig