keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

VESIMELONI-JOGURTTIJÄÄTELÖ


Oho alkaa näyttää siltä että kevätkelit muuttuvat pikkuhiljaa ihan oikeaksi kesäksi.. :) No mikäs sen parempi syy syödä jäätelöä. Tai olen tässä nyt syönyt aika tehokkaasti muutenkin. Minä <3 jäätelökone.

En ole aiemmin kokeillut valmistaa jäätelöä vesimelonista, mutta tästä tuli tosi raikas jäätelö. Mukailin ohjeessa vielä tuota aiemmin tekemääni mansikka-jogurttijäätelöä, jogurtti (ja lime) tuovat jäätelöön vielä kivasti lisää sitä raikkautta.

Uhrasin jäätelöön vielä yhden sitruunalla maustetun Ombarini, on ihan kivaa vaihtelua kun jäätelössä on jotain pureskeltavaakin.

Vesimeloni-jogurttijäätelö

5 dl kreikkalaista jogurttia
5 dl vesimelonia (n. 700-800 g)

n. 1/2 - 1 dl hunajaa/kookosnektaria (maun mukaan)
puserrus limeä/sitruunaa
valinnaisesti: n. 40 g (esim. sitruunan makuista) raakasuklaata

Paloittele vesimeloni pienemmäksi. Mittaa jogurtti, vesimeloni, lime tai sitruuna ja makeutus blenderiin. Blendaa massa tasaiseksi. Maista että makeusaste on mieluinen. Kaada jäätelökoneeseen ja anna pyöriä kunnes massa on jähmettynyt. Omalla Krupsin koneellani siihen meni n. 30 minuuttia.

Jos laitat suklaata, leikkaa se veitsellä pieniksi palasiksi ja sekoita valmiin jäätelömassan sekaan. Jäätelö kannattaa tarjoilla heti sillä se sulaa aika nopeasti.

Jäätelön voi valmistaa myös ilman konetta pakastamalla massan ja sekoittamalla sitä voimakkaasti aina n. puolen tunnin välein, mutta koostumuksesta ei silloin välttämättä tule aivan yhtä jäätelömäinen.Säädin kuvaamisen kanssa sen verran kauan että jäätelö ehti sulaa ihan huolella. No pehmiskin on onneksi hyvää. :)

PS. Lisäsin tunnisteisiin jäätelöt, niin ohjeet on helpompi löytää.
SHARE:

2 kommenttia

  1. Oi nam! Tätä pitää heti kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun on lämmin niin tekis mieli syödä jäätelöä vaikka joka päivä (ja mielellään vielä joka päivä eri makua), mutta ehkä on parempi vähän rajoittaa.. ;)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig