maanantai 6. heinäkuuta 2015

HALLOUMI-VERIGREIPPISALAATTI


En varmaan ole ainoa jota hieman laiskottaa ruoanlaitto näin kesäisin. Helpoimmalla pääsee kun vaan heittää grilliin läjän aineksia sellaisenaan. Tai tekee jonkun helpon salaatin, mielellään niin, että raaka-aineiden esivalmisteluun ei tarvita paljon aikaa.

Kesäsalaatti parhaimmillaan onkin juuri sellainen kuin tämä ihana halloumi-verigreippisalaatti; nopea, helppo, raikas, mutta kuitenkin ruokaisa. Itselleni tuli vielä vähän ekstrakiire tämän valmistamiseen, siinä rytäkässä unohtui pinjansiemenet paahtaa. Oh well. :)

Halloumi-verigreippisalaatti

1 verigreippi
paketti halloumia
rapealehtistä salaattia
tuoretta (vahvaa) minttua
pinjansiemeniä, tai esim. pilkottuja manteleita

2-3 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
suolaa + pippuria

Siivuta halloumit ja paahda kuumalla pannulla ruskea pinta molemmin puolin. Leikkaa pienemmiksi paloiksi.

Kuori verigreippi ja halkaise se kahtia. Purista toinen puoli lasiin kastiketta varten. Poista toisen puolen lohkoista se ohut kuori ja leikkaa lohkot paloiksi.

Lisää verigreippimehuun kastikkeen muut ainekset (öljy, hunaja, suola & pippuri) ja vispaa sekaisin. Tsekkaa maut.

Paahda siemeniä kuumalla pannulla hetki.

Riivi salaattia lautasen pohjalle. Kasaa päälle halloumia, verigreipinpaloja, tuoretta minttua ja pinjansiemeniä. Valuta kastike lopuksi päälle ja sekoittele salaattia hieman. Syö heti kun halloumi on vielä lämmintä.

Alkuperäinen ohje muokattuna Food52.
SHARE:

1 kommentti

Blogger Template Created by pipdig