tiistai 2. kesäkuuta 2015

VESIMELONI & TOMAATTIGAZPACHO


Kylmä tomaattikeitto eli gazpacho on ehkä suosikkini kesän viilentävistä keitoista. Keittoon tulee kuitenkin vielä ihan uusia makutasoja, jos tomaatin seuraksi laittaa hieman vesimelonia! Meloni tuo keittoon hieman makean vivahteen ja raikkauden viimeistele tuore minttu.

Jostain luin että tomaatit kannattaa kaltata ennen blendaamista niin keitosta tulee erityisen sileää. Kokeilin tätä ja tottahan se on, toisaalta jos jätät kalttausvaiheen väliin niin tuskinpa sillä on suurta merkitystä, maku on sama yhtä kaikki.

Paras lopputulos syntyy kun raaka-aineet ovat jääkaappikylmiä, tai vaihtoehtoisesti viilennä valmista keittoa jääkaapissa hetki. Mukaan voi toki heittää myös pari jääpalaa.

Vesimeloni & tomaattigazpacho (2 annosta)

500 g kypsiä tomaatteja
1/2 punainen paprika
1/2 kurkku
1/4 salottisipuli
kourallinen vahvaa minttua
250 g vesimelonia 
1 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Jos kalttaat tomaatit se onnistuu näppärästi näin: Laita kattilaan vettä kiehumaan, viillä tomaatteihin pohjaan veitsellä ruksi, pudota tomaatit kiehuvaan veteen n. 30 sekuntiksi, nosta kattilasta ja laita samantien jääkylmään veteen viilenemään. Kuoren pitäisi irrota tämän jälkeen helposti vain nyppäisemällä. Leikkaa tomaatit lohkoiksi (leikkaa kannat pois).

Kuori kurkku ja paloittele se, ja paprika ja sipuli lohkoiksi. Laita tomaatit, kurkut, paprikat, sipulit ja reilu kourallinen minttua blenderiin ja surauta sileäksi. Ole varovainen sipulin kanssa ettei sitä tule liikaa (sipulin kokokin vaikuttaa tähän), laita aluksi vaikka hieman vähemmän ja lisää tarvittaessa.

Lisää tämän jälkeen paloiksi leikattu vesimeloni (poista mahdolliset siemenet), etikka, öljy ja mausteet, ja blendaa jälleen. Tarkista valmiista keitosta maut. Parhaalta keitto maistuu viileänä.

SHARE:

4 kommenttia

  1. Ihanaa, just olen ajatellut kunnostautuvani tänä kesänä kylmissä gazpacho-tyyppisissä keitoissa ja myös vesimelonia on ajatus hyödyntää. Kiitos tästä siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tämä on vähän raikkaampi versio gazpachosta. Toinen suosikkini on sellainen johon tulee tomaatin seuraksi avocadoa ja basilikaa, suosittelen kokeilemaan sitäkin! :)

      Poista
  2. Kivan kesäinen ohje, maku vie ajatukset ihanasti meksikoon! Ehkä ensi kerralla tortillasipsejä lisukkeeksi :)

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig