tiistai 12. toukokuuta 2015

UPGREIDATTU AVOKADO-SUKLAAMOUSSE & KILPAILU


Avokado-suklaamousse (tai vanukas tämä ehkä ennemmin on) on varmaan monelle jo vanha tuttu herkku. Päivitystä tämä uusklassikko saa, kun vanukkaasta tekee hieman tavallista proteiinipitoisemman, ja panostaa esillepanoon kevään 2015 hitin eli smoothiekulhon tyyliin. Päälliset eivät toki ole mitään ihan turhia koristeita, vaan tuovat erilaisten makuvivahteiden lisäksi ravinnerikkautta. Ja pehmeissä aterioissa on muutenkin mukava kun on jotain pureskeltavaa.

Yksi kulhollinen tätä esim. aamupalalla pitää nälkää aika hyvin pitkälle päivään. Annokseen meni 1/2 dl riisiproteiinia, joka sisältää 17 grammaa proteiinia, eli esimerkiksi itseni kaltaiselle kevyesti treenavalle n. 25% päivän tarpeesta. Ei huonosti suklaavanukkaalta, joka maistuu kaiken lisäksi superhyvältä eikä miltään esanssimössöltä. Lopputuloksessa avokadon maku ei tule läpi ollenkaan, banaani aavistuksen. Jos et pidä yhtään banaanin mausta, sen voi hyvin korvata puolikkaalla extra-avokadolla. Laita tällöin jonkin verran enemmän makeutusta.


Osa vanukkaassa käytetyistä aineksista on saatu Raakatorin kautta kotimaiselta Puhdistamolta. Puhdistamo on hieman hinnakkaampi "superfood-merkki" kuin monet kilpailijansa, mutta tämä on perusteltu sillä, että kaikki raaka-aineet on parasta mahdollista laatua. Valikoima on myös hieman suppeampi, mutta jokainen tuote on huolella valittu ja alkuperä tarkkaan selvitetty.

Itse olen ollut Puhdistamon laatuun erittäin tyytyväinen, esimerkiksi gojimarjat ja mulperit ovat mukavan pehmeitä eivätkä sellaisia kuivahtaneita käppänöitä mihin välillä törmää. Tuotteet tarkastetaan säännöllisin väliajoin ja esimerkiksi Puhdistamon gojimarjoista ei ole löytynyt lainkaan torjunta-ainejämiä.


Nyt olisikin Raakatorin ja Puhdistamon kanssa yhteistyössä mukava kampanja tiedossa!

Tilaamalla Raakatorin valikoimasta koodilla syotavakilpailu10, saat 10% alennuksen tilauksesta ja lisäksi jokaiseen tilaukseen lähtee ekstrana 1 Puhdistamon Snack-pussi (maku satunnainen) ja 1 raakasuklaa (minttu tai appelsiini)! Kaikkien kampanja-ajan aikana tilanneiden kesken arvotaan vielä Puhdistamon tuotepaketti,* joka sisältää vanukkaassa käytettyjä tuotteita!

Kampanja-aika on 12.5-1.6.2015. Ei minimiostorajaa. Raakatorilla on kotiinkuljetus ja noutopisteitä pääosin Uudellamaalla, postitse voi tilata ympäri Suomen mutta vain hyvin säilyviä tuotteita. Lisää infoa toimitustavoista. Mikäli Raakatori ei ole tuttu, olen kirjoittanut siitä aiemmin täällä.

Edit: Kilpailu on päättynyt ja voittajalle (Tiina Sarajärvi) on ilmoitettu.

Ja tässä vielä se resepti:

Suklaa-vanukas (1 annos)

1 avokado
1/2 banaani
1/2 - 1 dl kookosmaitoa (tai esim. mantelimaitoa)
1/2 dl Puhdistamon maustamatonta riisiproteiinia*
3 rkl Puhdistamon raakakaakaojauhetta*
1-2 rkl Puhdistamon palmusokeria*

päälle esimerkiksi:
Puhdistamon gojimarjoja*
Puhdistamon raakakaakaonibsejä*
Puhdistamon mulperimarjoja*
se loppu puolikas banaani

Laita ainekset blenderiin tai varmaan sauvasekoittimellakin tästä suoriutuu. Tavoitteena olisi saada täysin sileä vanukas. Nestettä kannattaa laittaa aluksi hieman vähemmän ja lisätä tarpeen mukaan (itse taisin laittaa lopulta lähemmäs desin).

Myös makeusastetta kannattaa säätää oman maun mukaan. Palmusokerin tilalla voi hyvin myös käyttää esim. kookosnektaria tai ei-vegaanit hunajaa. Huomaa että lopullinen maku on lähempänä täyteläistä tummaa suklaata kuin makeaa maitosuklaata.

Annostele vanukas kulhoon ja koristele luovuutta käyttäen (postauksessa kaksi esimerkkiä). :)

* Voittavasta tuotepaketista löytyy Puhdistamon maustamaton riisiproteiinipussi, ja paketit raakakaakaojauhetta, palmusokeria, gojimarjoja, raakakaakaonibsejä ja mulperimarjoja (arvo yhteensä 70,95 €). Lisää raaka-aineista voit lukea Puhdistamon sivuilta.


Postauksessa näkyvät Puhdistamon tuotteet saatu blogin kautta.
SHARE:

4 kommenttia

  1. Nam! Tätä pitää kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta on hauskaa että suklaavanukaskin voi periaatteessa mennä ihan oikeasta aamu/välipalasta, eikä pelkästään jälkkäristä. Kunhan sisältö on kondiksessa. :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig