Tässä potentiaalinen vaihtoehto niille, jotka tavallisia suklaamunia eivät pääsiäisenä syystä tai toisesta syö. Ja nämä ovat itseasiassa vielä normisuklaamunia parempia, koska sisältö ei ole tyhjää (tai muovilelua) täynnä, vaan herkullista marjaisaa ja hedelmäistä täytettä. :)
Täytteeseen voi toki valita mitä makuja haluaa, itse valitsin pääsiäiseen hyvin jo värinsäkin puolesta sopivan makean mangon ja kaveriksi kirpeän vadelman. Konvehdit dippasin raakasuklaaseen, osan vaihtelun vuoksi vain puolittain. Tuli tosi hyviä!
Jähmetin nämä kartionmallisessa jääpalamuotissa, kivemmilla muoteilla saa toki kivemman näköisiä konvehteja. Esim. sydämenmuotoiset voisi olla aika söpöt. Omista konvehdeistani ei tullut mitään maailman tasaisimpia, mutta näyttävätpä ainakin itsetehdyiltä. ;)
1 dl cashewpäkinöitä (liota väh. 4h tuntia)
1 dl tuoretta mangoa
1 dl tuoretta vadelmaa (pakasteita käytettäessä sulata ja valuta marjat/hedelmät huolellisesti)
(tai 2 dl yhtä täytemakua)
2 rkl sulatettua kookosöljyä
n. 2 rkl nestemäistä makeustusta (ei-vegaanit esim. hunajaa)
1 rkl sitruunanmehua
n. 2 rkl sulatettua kaakaovoita
n. 2 rkl sulatettua kookosöljyä
n. 4 rkl raakakaakaojauhetta
n. 3 rkl nestemäistä makeutusta (tai enemmän oman maun mukaan)
Jos teet kahta eri makua, laita esim. monitoimikoneeseen 1/2 dl cashewpähkinöitä, 1 dl valitsemaasi hedelmää/marjaa 1 rkl kookosöljyä, 1 rkl makeutusta, 1/2 rkl sitruunanmehua, ja surauta sileäksi massaksi. Massa saa olla aika paksua. Maista että makeus- ja kirpeysaste on ok. Toista sama toiselle marjalle/hedelmälle. Jos teet vain yhtä makua niin laita kaikki ainekset kerralla ja 2 dl valitsemaasi marjaa/hedelmää.
Lusikoi massa muotteihin (esim. jääpalamuottiin) ja laita pakkaseen noin tunniksi jähmettymään.
Irrota konvehdit muotista, itse sain ne hyvin irti painamalle veitsenkärjellä hieman konvehdin reunaa.
Valmista raakasuklaa vispaamalla ainekset keskenään. Koostumus saa olla suht paksua ja lusikoitavaa, joten säädä aineksia tarpeen mukaan. Tsekkaa että makeutusta on tarpeeksi.
Dippaa konvehdit suklaassa joko kokonaan tai puolittain. Itse tein kokonaan upotuksen niin, että laitoin ruokalusikkaan suklaata, tiputin konvehdin siihen ja valutin teelusikalla suklaata päälle. Puolittainen suklaapäällyste onnistuu ihan sormin konvehtia dippaamalla.
Suklaa todennäköisesti jähmettyy kylmän konvehdin päällä heti, mutta jos tarjoilet konvehdit myöhemmin kannattaa niitä säilyttää pakkasessa, sillä ne alkavat sulamaan huoneenlämmössä aika nopeasti.
PS. Mukavaa pääsiäistä!
Oi, kuinka herkullisen näköisiä! Täytyypä testata :)
VastaaPoistaKiitos! Tuli kyllä aika kivat pikku namit, testaa ihmeessä :)
PoistaNjam, nämä menee testaukseen :)
VastaaPoistaJes! Itse kerkesin syödä nämä jo ennenkuin pääsiäinen ehti edes alkaa :D
PoistaOnpa tosi herkullisen näköisiä. Instagramin puolella ihailinkin jo näitä. Täytyypä itse myös testata asap!
VastaaPoistaHeidi // http://gojiavocado.blogspot.fi
Täällä sormet jo syyhyää kokeilla uudestaan erilaisilla täytteillä :)
PoistaNämä herkut ovatkin menneet ihan ohi multa! En olekaan tällaisia ikään kuin raakakakkutäytteisiä raakasuklaita ennen nähnyt, erinomainen idea :)
VastaaPoistaKiitos! Joo totta, nämä on vähän niinkuin miniraakakakkuja, ilman sitä pohjaa ja nopeampia tehdä :)
Poista