torstai 9. huhtikuuta 2015

PARIT BERLIINI-VINKIT


Pääsiäinen hurahti ruokafanin suosikkikaupungissa Berliinissä. Missään muualla maailmassa ei varmaan ole niin mahtavat brunssit, hinta-laatusuhde on ihan lyömätön! Tällä reissulla parhaiten jäi mieleen Butter (Prenzlauer Berg), jonka runsas ja laadukas brunssi-buffa kustantaa vain 8,70€. Berliinissä brunssi on usein myös tarjolla kolmeen tai neljään asti iltapäivällä, plussaa siitä. Plussaa myös saksalaisesta rahkasta jossa on kunnon rasvaprosentti ja maku sen mukainen. :)

Ruokafanin (ja muidenkin) kannattaa muuten suosiolla suunnistaa idän suunnassa (suosikkialueet: Prenzlauer Berg - Pohjois-Mitte - Friedrichshain), siellä yleensä löytää tosi kivoja ruokapaikkoja ja kahviloita ihan vaan sattumalta kadulta bongailemalla.


Yhden must-paikan korvamerkitsin kuitenkin etukäteen, ja olipas muuten loistava kahvila! Raakatarjontaan erikoistunut Daluma (Mitte) tarjoilee pitkän listan erilaisia freesejä ja paikanpäällä valmistettuja tuorepuristettuja mehuja (tai mehusekoituksia), smootheja, (chia)tuorepuuroja, todella herkullisia salaatteja ja jälkkäreitä. Raakakakkua tosin oli vain yhtä lajia (aika tuhti suklaa-suolakaramelli). Kahvi sen sijaan oli ehkä parasta koskaan juomaani! Vahva suositus, Dalumaan kannattaa mennä vaikka vähän pidemmänkin matkan takaa.


Suloinen vegaani&gluteeniton Ohlala-kahvila (Friedrichshain) tuli myös testattua, mutta en oikein pitänyt paikan överimakeasta kakusta. Jäi myös vähän epäselväksi oliko kakku muka tosiaan vegaani, vaikutti sen verran kermaiselta..minua palvellut henkilökunnan jäsen ei osannut sanoa juuta eikä jaata. :)


Vietnamilaisia paikkoja löytyy Berliinistä kuin sieniä sateella (tai kiinalaista/kebabia Suomesta), ja useimmat niistä ovat ihan kelvollisia. Yhden ei-niin-kummoisen vietnamilaiskokemuksen jälkeen päätimme kuitenkin paikata tilanteen turistien suosimassa, mutta aina varmassa Monsieur Vuongissa (Mitte), lista on lyhyt mutta sapuska toimii. Oma suosikkini on paikan raikkaantuliset salaatit.


Berliini on edullisen ruoan ja graffittien lisäksi myös erittäin tunnettu yöelämästään, syystäkin. Tällä kertaa kävin Salon - zur Wilden Renatessa (Friedrichshain), joka on vanhaan asuinkerrostaloon rakennettu labyrinttimainen klubi lukemattomilla mielikuvituksekkaasti sisustetuilla huoneilla, vähän Liisa Ihmemaassa -tyyppisesti. Hauska kokemus, suosittelen seikkailunhaluisille. :) Niinkuin ylipäätään koko kaupunkia – edullinen, persoonallinen ja lyhyen lennon päässä!

PS. Aiemmat Berliini-jutut mm. brunssipaikka Anna Blumesta ja paleo-ravintola Sauvagesta.
SHARE:

2 kommenttia

 1. Wow mitä vinkkejä Berliiniin! Täytyypä laittaa nämä muistiin seuraavan reissun varalle!
  Heidi // http://gojiavocado.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi Daluma oli ainakin ihan loistava löytö! Mutta Berliini nyt on muutenkin mahtava kaupunki siinä mielessä että kaikenlaista kivaa löytyy ihan sattumaltakin :)

   Poista

Blogger Template Created by pipdig