maanantai 3. marraskuuta 2014

LÄMMIN PAAHDETTU KASVIS-SALAATTI


Jälleen ohjeita sarjassa "heitä jääkaapin jämiä samalle lautaselle ja kutsu sitä annokseksi".  Tällä kertaa kasvikset tosin pyöräytettiin uunin kautta. Tähän aikaan vuodesta kylmät salaatit eivät ole ensimmäisenä mielessä, vaan ruoat jotka lämmittävät sisäisesti (ja kun uuni on päällä, keittiökin lämpenee mukavasti siinä samalla. ;)

Paahdoin salaattiin kukkakaalia (tavallista, ja upean geometrista romanescoa), kurpitsaa ja ruusukaalia, ja näiden lisäksi salaattiin tuli avokadoa ja fetaa. Pavut sopisivat ohjeeseen hyvin myös. Kastikkeena on perus-sitruunavinegrette, sitruksisuutta kannattaa säätää oman maun mukaan.


Paahdettu salaatti

kukkakaalia
myskikurpitsaa (butternut squash)
ruusukaalia
avokadoa
lampaan/vuohenmaitofetaa
valinnaisia mausteita

4 rkl oliiviöljyä
2 tl sitruunanmehua
1 tl balsamicoa
1 tl hunajaa 
suolaa, pippuria

Leikkaa kukkakaali ja kurpitsa suuhunsopiviksi paloiksi. Sirottele päälle hieman öljyä ja haluamasi mausteita (ainakin suolaa, ja esim. jeeraa ja hieman chiliä). Paahda 200-asteessa n. 20 minuuttia.

Leikkaa ruusukaalista kannat pois, kuori uloimmat lehdet ja leikkaa kaalit ohuiksi siivuiksi. Levitä uuninpellille, öljyä ja suolaa kevyesti. Paahda uunissa n. 5 minuuttia, sekoita välillä ja paahda vielä muutaman minuutin ajan. Tsekkaa etteivät ruusukaalit pääse palamaan, mutta toisaalta paahda tarpeeksi kauan etteivät ne jää raaoiksi.

Viipaloi avokado ja sekoita muiden kasvisten kanssa. Murustele päälle fetaa. Vispaa kastikkeen ainekset sekaisin ja valuta salaatin päälle. Syö salaatti heti lämpimänä.

SHARE:

2 kommenttia

  1. Jestas, miten herkullisen näköistä!
    Tätä on kyllä pakko tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä ei kyllä ruoanlaitto paljon helpommaksi mene (kunhan ei polta mitään karrelle). :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig