keskiviikko 1. lokakuuta 2014

JUURES-FRITTERIT & JOGURTTIKASTIKE


Kuulin juuri että tänään on maailman kasvisruokapäivä. Tämä postaus osuikin sitten sopivaan kohtaan.

Punajuuresta saa niin kauniita annoksia. Mutta vielä en ole keksinyt miten kyseistä juuresta saisi käsiteltyä ilman punaroiskeita.. Näitä frittereitäkin raastaessa punajuuren paloja roiskui vähän sinne tänne, toki kun ne tuoreeltaan putsaa pois niin tahrat lähtevät helposti. Silti olen ihan kiitollinen mustasta leikkuulaudasta jossa ei paljon tahrat näy. :) Keittössäni on useita leikkuulautoja eri tilanteita varten, mutta ylivoimainen suosikkini on puristetusta puumassasta valmistettu Epicurean leikkuulauta, joka on ollut ahkerassa käytössä jo monta vuotta, mutta edelleen kuin uusi.

No mutta pienen säädön punajuurten kanssa kestää kun juures on muuten niin herkullinen, kuten tässäkin seurassa.

Juures-fritterit jogurttikastikkeella (n. 8-10 kpl)

(keskikokoisia juureksia)
2-3 punajuurta
2 porkkanaa
2 perunaa
1 sipuli
2 (luomu)munaa
n. 50g raastettua parmesania
tuoretta timjamia
suolaa + pippuria

kreikkalaista jogurttia
valkosipulijauhetta
kuivattua tilliä
oliiviöljyä
suolaa + pippuria
tuoretta timjamia

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tuoreen timjamin tilalle voi käyttää myös pilkottua tuoretta tilliä jos pidät siitä (itse en niin kovin). Laita kastike hetkeksi tekeytymään jääkaappiin.

Pilko sipuli pieneksi ja kuullota sitä öljyssä keskilämmöllä hetki.

Raasta juurekset raastimen isolla terällä. Purista ylimääräinen neste pois harson avulla tai ihan vaan omassa nyrkissä. Sekoita raasteen joukkoon sipulisilppu, kananmunat, parmesanraaste ja mausteet.

Laita pannulle voita/öljyä, nostele lusikan avulla kekoja ja taputtele niitä hieman matalammaksi. Joudut todennäköisesti paistamaan fritterit kahdessa erässä. Pidä lämpötilaa alhaalla ja paista viitisen minuuttia per puoli, tai hieman kauemmin. Testaa kypsyys leikkaamalla pala fritterin reunasta ja maista vaikuttavatko juurekset (erityisesti peruna) kypsiltä.

Tarjoile valmiit fritterit jogurttikastikkeen kanssa.


Alkuperäinen ohje mukailtuna Leite's Culinaria.
SHARE:

2 kommenttia

  1. Onpa kaunis annos, niin nätin värinen ja maukkaan näköinen (+ varmasti myös makuinen).

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig