Teen harvoin klassista hummusta, koska tahini ei ole vakioasukki jääkaapissani. Näin kuitenkin jokin aika sitten hauskan infograffan, johon oli koottu useita eri tapoja tehdä hummusta twistillä – myös ilman tahinia. Toki kaikki ohjeet eivät varsinaisesti ole enää hummusta, vaan erilaisia (papu)tahnoja ja dippejä.
Suosikki-ideoitani olivat guacamolen ja hummuksen yhdistäminen, ja maapähkinävoi tahinin korvaajana. Lopullisten ohjeiden ispiraatio löytyi varsinaisilta keittiömaailman kuningattarilta, Martha Stewartilta ja Nigella Lawsonilta.
Guacamole-hummus
1-2 avokadoa
purkki huuhdeltuja kikherneitä
kourallinen tuoretta korianteria
valkosipulinkynsi tai valkosipulijauhetta
1/4 - 1/2 sipuli
n. rkl sitruunamehua
pari rkl oliiviöljyä
ripaus chilijauhetta
suolaa (reilusti) ja pippuria
Toiseen dippiin laitoin vaihtelun vuoksi kikherneiden tilalle voipapuja, mutta kikherneitä voi myös käyttää jos tavoittelet autenttisempaa hummusta.
Maapähkinävoi-papudippi
1 purkki (huuhdeltuja) voipapuja (tai kikherneitä)
n. 3 rkl maapähkinävoita
2-3 rkl kreikkalaista jogurttia
valkosipulinkynsi tai valkosipulijauhetta
pari rkl sitruunamehua
pari rkl oliiviöljyä
ripaus jeeraa
suolaa ja pippuria
Molempien dippien valmistus tapahtuu samalla lailla: muusaa ainekset monitoimikoneella tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Ainesten (mausteet + sitruuna + öljy) tarkempi määrä selviää maistelemalla, eli maista, maista ja maista. :)
Tarjoile nachojen tai vaikka vihannestikkujen kanssa.
Nami,herkkua.Ihan kiva kokeilla joskus muitakin tahnoja hummuksessa,vaikka kyllä tahini on itselleni niin herkkua,etten siitä hevin luovu;D
VastaaPoistaNiinjoo sinähän asut varsinaisessa hummus-taivaassa! :) Mietin kyllä että tuota tahinia voisi olla tosi helppo tehdä itsekin, seesaminsiemeniä olis iso säkki kaapissa..
PoistaGuacamole-hummus kuulostaa todella kokeilemisen arvoiselta :)
VastaaPoistaKaksi suosikkia yhdellä iskulla :)
Poista