keskiviikko 3. syyskuuta 2014

TÄYTETYT PAPRIKAT TUPLAJUUSTOLLA


Täytetyt paprikat on mielikuvissani jotenkin vahvasti 90-luvulle sijoittuva ruoka. Mutta ysärihän on nyt muotia muutenkin. :) Ja ruoka itsessään on mitä kätevin, sisään voi laittaa melkein mitä vain ja "astia" on syötävää. Samaan kategoriaan menee tietysti täytetty kesäkurpitsa ja vastaavat, mutta paprika on ainakin minulle se aito ja alkuperäinen täyttöruoka.

Perinteinen täyte olisi varmaankin jauheliha, mutta tein kasvisversion pavuista. Pinnalle voi toki heittää mitä vaan juustoa, mutta näin jossain ohjeessa (taisi olla joku brittiläinen ruokalehti) yhdistelmän tuorejuustoa, fetaa ja kananmunaa, ja kokeilin sitä. Tuli aika kiva, hieman happamansuolainen kuorrute. Ja kuten mottoni on (no ei ole, mutta ehkä pitäisi): double the cheese, double the fun.


Täytetyt paprikat (2:lle)

2 isoa paprikaa
pari salottisipulia
pari valkosipulinkynttä
n. 4 isoa kypsää tomaattia
paketillinen suosikkipapujasi (laitoin mustia papuja)
korianterinsiemeniä
kuminaa
tuoretta chiliä/chilijauhetta
tuoretta korianteria (tai esim. lehtipersiljaa)
öljyä + suolaa + pippuria

1 (luomu)muna
n. 100 g lampaan/vuohenmaitofetaa
n. 100 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. philadelphia)

Puolita paprikat pitkittäin ja poista sisukset. Paista puolikkaita uunissa 200-asteessa n. 15-20 minuuttia.

Jos käytät kokonaisia mausteita (korianterinsiemen + kumina), murskaa ne pienemmäksi esim. morttelissa. Paahda mausteita hetki kuumalla pannulla. Laske lämpötilaa, lisää pieni määrä öljyä, pilkotut tomaatit, sipulit ja huuhdellut pavut. Hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 15-20 minuuttia. Mössö saa olla melko kiinteää, mutta jos nesteet meinaavat haihtua liiaksi, lisää pieni määrä vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon pilkottua korianteria.

Vatkaa haarukalla munan rakenne rikki, ja sekoita fetan ja tuorejuuston kanssa melko tasaiseksi massaksi (pienet möykyt ei haittaa).

Ota paprikat uunista ja lusikoi täyte sisään, ja lopuksi juustoseos päälle. Laita paprikat takaisin uuniin n. kymmeneksi minuutiksi, kunnes päällys on jähmettynyt. Laitoin lopuksi vielä muutamaksi minuutiksi grillivastukset päälle, niin tuli hieman ruskistusta pintaan.

SHARE:

4 kommenttia

  1. Hei kiitos! Annoit juuri loistavan idean tämän päivän illalliseksi! Gracias. :D Enää pitäisi keksiä joku juusto, joka parhaiten soveltuisi paleo-ruokavalioon... Hm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no paloessahan ei juurikaan noita maitotuotteita suosita (paitsi voi/ghee), mutta jos haluat optimoida niin paras vaihtoehto olis varmastikin joku pitkään kypsytetty täysrasvainen juusto, mieluiten ehkä jopa lampaan/vuohenmaidosta valmistettu (esim. manchego). Ja pavut pitää vaihtaa vaikka siihen (luomu)jauhelihaan :)

      Poista
    2. Joo, näinhän se on. Tosi surullista mun mielestä, että paleoon ei sovi pavut. Niin kovin mielelläni niitä mussuttaisin kaiket päivät! Sinänsä hassua, kun ovat kuitenkin ihan luonnossa kasvavaa tavaraa.

      Poista
    3. Palkokasveissa ongelmana on lähinnä erilaiset antiravinteet (mm. fytaatit). Mutta oma vatsani tuntuu kestävän niitä ilman ongelmaa, ja kun kyseessä on muuten hyvä ja edullinen kasviproteiini, syön papuja&linssejä hyvällä omatunnolla ehkä kerran-pari viikossa. :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig